Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Παναγόπουλος: Όχι στις μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα


Να εγκαταλείψουν κάθε σκέψη για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα κάλεσε την τρόικα, την κυβέρνηση και τους εργοδότες ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος Γιάννης Παναγόπουλος.

"Τα ελλείμματα τα παράγει το κράτος. Για τα ελλείμματα ευθύνονται οι μονίμως φοροκλέποντες και φοροδιαφεύγοντες.

Οι σκληρά εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας παράγουν τον πλούτο αυτής της χώρας και γι’ αυτό έχουν δικαιολογημένες απαιτήσεις.", τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ.

Ο Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε ότι "τα κόλπα και τα εφευρήματα με τις ειδικές επιχειρησιακές συμβάσεις δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπηθούν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας και τα οικονομικά δικαιώματα των εργαζομένων" και κάλεσε την κυβέρνηση "να τηρήσει και να υπερασπίσει το θεσμικό πλαίσιο που ομόφωνα έχει ψηφίσει το ελληνικό κοινοβούλιο για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, για το συλλογικό δίκαιο, για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας".
 
"Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο πρέπει να ρυθμίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας", πρόσθεσε.
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...