Μελωδική διαμαρτυρία υπό το φως των κεριών (βίντεο)


Μια διαφορετική ημέρα ήταν η χθεσινή για τον Πύργο, καθώς στην πλειοψηφία τους τα στέκια της πόλης ήταν κλειστά. Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφετέριες και εστιατόρια, δε λειτούργησαν σε...
... ένδειξη διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου.
Ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος «Ο Διόνυσος» κινητοποίησε τα μέλη του και τους επαγγελματίες του κλάδου κάνοντας μια πολύ πετυχημένη διαμαρτυρία.

Από καφέ πάντως δεν "ξέμειναν" οι Πυργιώτες, αφού στο πλαίσιο της κινητοποίησης στην κεντρική πλατεία της πόλης, οι ιδιοκτήτες καφέ και εστιατορίων συγκεντρώθηκαν, μοίρασαν ενημερωτικό υλικό και κέρασαν καφέ.
Το βράδυ μετά τις 19:00, 3.000 κεριά δημιούργησαν μοναδική ατμόσφαιρα στην πλατεία και λίγη ώρα αργότερα με πολύ κέφι επιχειρηματίες, εργαζόμενοι και απλοί πολίτες συμμετείχαν  στο μελωδικό μέρος της κινητοποίησης υπό τους ήχους τοπικών νεανικών συγκροτημάτων, έξω από το δημαρχείο του Πύργου και την ώρα που μέσα σε αυτό συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος ζητούν την άμεση τροποποίηση του νόμου και η θέση τους είναι «όπου είναι υποχρεωτική η συνεύρεση ανθρώπων, απαγόρευση - όπου προαιρετική, επιλογή».

Μερικές ακόμη από τις θέσεις τους:
-Δικαίωμα στην αυτοδιάθεση και αυτοδιαχείριση των επιχειρήσεων τους.
-Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι δημόσιοι χώροι, αλλά ιδιωτικές επιχειρήσεις που εξυπηρετούν κοινωνικές ανάγκες, ενώ να επισημανθεί πως δεν είναι κλειστό επάγγελμα.
Οι ιδιοκτήτες καταγγέλλουν την παραπληροφόρηση και την υποκρισία, που βλάπτουν την δημοκρατία και δηλώνουν ότι θα αντιταχθούν στην επιχειρούμενη αντιπαλότητα κοινωνικών ομάδων. Τέλος, απαιτούν από τους πολιτικούς να πάρουν τώρα θέση και να προσδιορίσουν τη στάση τους.
iliatora.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ