Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Απορριμματοφόρο άδειασε ξανά νύχτα σκουπίδια στον Αλφειό


 Απορριμματοφόρο άδειασε ξανά νύχτα σκουπίδια στον Αλφειό
φωτο αρχείου
Σκουπίδια… άγνωστης προέλευσης, άδειασε την Τρίτη το βράδυ στις όχθες του Αλφειού, απορριμματοφόρο που κανείς δεν γνωρίζει από ποια περιοχή προέρχεται, μια και ο οδηγός έκανε τη… ζημιά του και εξαφανίστηκε!
Κάθετος ο δήμαρχος Πύργου ότι το φορτίο δεν ήταν του δήμου και «έδειξε» γειτονικούς νομούς

Το γεγονός κατήγγειλε στην Αστυνομία δημότης του Πύργου που έτυχε να περνά εκείνη την ώρα από το σημείο αυτό, χωρίς ωστόσο να προλάβει να πάρει τον αριθμό της σκουπιδιάρας για να χυθεί φως στο μυστήριο της ταυτότητας του απορριμματοφόρου. Ο ίδιος άνθρωπος το κατήγγειλε αγανακτισμένος χθες και σε πρωινή ενημερωτική ραδιοφωνική εκπομπή της  ΕΡΑ Πύργου, επισήμανε ότι θα απευθυνθεί και στον Εισαγγελέα και ανέφερε μάλιστα ότι ακολουθούσε και δεύτερο απορριμματοφόρο για να αδειάσει σκουπίδια, αλλά όταν τον είδε ο οδηγός πήρε στροφή και έφυγε.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος που ενημερώθηκε για το νέο περιστατικό, αφού εδώ και λίγο καιρό η ιστορία είχε επαναληφθεί χωρίς να εντοπιστούν οι δράστες, ήταν κάθετος δηλώνοντας ότι το νυχτερινό φορτίο απορριμμάτων σίγουρα δεν ήταν του δήμου Πύργου. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες με τον κ. Παρασκευόπουλο που βρισκόταν εκτός νομού για θέματα του δήμου – κατά σύμπτωση το μεσημέρι παρακολούθησε στο Αίγιο μαζί με άλλους δημάρχους παρουσίαση μιας νέας μεθόδου διαχείρισης απορριμμάτων- ανέφερε ότι ερεύνησε την καταγγελία του δημότη μέσω της Υπηρεσίας Καθαριότητας που το διαβεβαίωσαν ότι η σκουπιδιάρα δεν ήταν του δήμου Πύργου.

« Το πρόβλημα είναι τεράστιο- υπογράμμισε ο δήμαρχος- γιατί οι γειτονικοί νομοί όπως για παράδειγμα η Καλαμάτα αλλά και άλλοι δήμοι σαν το Γύθειο, τη Σπάρτη ή την Τρίπολη δεν έχουν χωματερές και έχει δημιουργηθεί μείζον θέμα διάθεσης των απορριμμάτων τους. Δεν μπορώ να ξέρω από πού προέρχονται το απορριμματοφόρο, ο πολίτης που το κατήγγειλε δεν πρόλαβε να πάρει τα στοιχεία της πινακίδας, ξέρω όμως ότι αν δεν δοθεί λύση το φαινόμενο θα συνεχιστεί. Και όπως καταλαβαίνετε δεν μπορούμε να το ελέγξουμε γιατί δεν υπάρχει τρόπος. Η μόνη λύση είναι η… λύση του προβλήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων όχι μόνο για το νομό, αλλά και για όλη τη γειτονική περιοχή της περιφέρειας Πελοποννήσου».

Να σημειώσουμε φυσικά ότι δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι μάλλον η πολλοστή. Η Ηλεία λόγω της μορφολογικής της κατάστασης και της γεωγραφικής της θέσης, θα γίνει το χωνευτήρι των απορριμμάτων γειτονικών νομών! Δηλαδή εκτός από τα δικά μας, θα… «τρώμε»  και τα σκουπίδια του γείτονα, καθώς είναι κοινό μυστικό ότι διάφορες εταιρίες παίρνουν την εργολαβία της διαχείρισης απορριμμάτων των δήμων και στη συνέχεια όταν προκύψουν τα ζόρια και δεν ξέρουν τι να τα κάνουν, τα αδειάζουν όπου βρουν! Σε ρεματιές, σε ποτάμια, σε χωράφια. Και δυστυχώς στην περίπτωση τη δικιά μας, ο ιστορικός Αλφειός έχει γίνει από χρόνια χωματερή ενώ τα νερά του ποταμού κατά καιρούς δέχονται και διάφορα απόβλητα βυτιοφόρων και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει και να φρενάρει τα παράνομα και βρωμερά φορτία.

Γιατί η πρώτη κίνηση, του κλεισίματος βλαβερών πρόχειρων χωματερών  που δηλητηρίαζαν το περιβάλλον έκλεισαν, αλλά οι περιβαλλοντικές πληγές παραμένουν ανοιχτές, καθώς οριστική λύση δεν δόθηκε. Και 20 χρόνια αναμονής, θεωρούμε πως είναι αρκετά. Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…
(της Ελένης Παπαδοπούλου, για την εφημερίδα ΠΡΩΤΗ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...