Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η : Γυμνάσιο Λ.Τ Νεοχωρίου Κυλλήνης νομού Ηλείας


 Νεοχώρι 22/3/11
                   Α  Ν  Α  Κ  Ο  Ι  Ν  Ω  Σ  Η
Γυμνάσιο Λ.Τ Νεοχωρίου Κυλλήνης νομού Ηλείας

Εμείς οι μαθητές του γυμνασίου Λ.Τ Νεοχωρίου σας αποστέλουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουνε την έντονη αντίθεση μας στην απόφαση του υπουργείου να συγχωνεύσει τις λυκειακές τάξεις του σχολείου μας με το λύκειο της Ανδραβίδας.

Είμαστε  πραγματικά απελπισμένοι  καθώς το σχολείο μας τελεί υπό κατάληψη εδώ και μια εβδομάδα αλλά παρόλα αυτά κανείς υπεύθυνος δεν έχει ενδιαφερθεί για μας και τα επιχειρήματά μας ώστε να μην γίνει η σχεδιαζόμενη συγχώνευση.

Οι λόγοι είναι πολλοί .Πρώτα από όλα το κτήριο είναι σε άριστη κατάσταση και ο εξοπλισμός του άρτιος.Είναι ένα σχολείο για το οποίο έχουν δαπανηθεί πολλά χρήματα έτσι ώστε σήμερα να έχει 3 διαφορετικά γήπεδα, (μπασκετ ,βόλει,ποδοσφαίρου),διάδρομο στίβου,κερκίδες,και πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια φυσικών επιστημών και πληροφορικής,μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, μια αίθουσα προβολών, 8 αίθουσες διδασκαλίας, γραφεία καθηγητών και διευθυντή. 

Παρόλα αυτά το υπουργείο προτείνει την εγκατάλειψη ουσιαστικά του κτιρίου και τη μεταστέγαση μας στο κτίριο του λυκείου Ανδραβίδας, οι εγκαταστάσεις του οποίου κρίνονται απλά ικανοποιητικές με βάση τη δημοσίευση του ίδιου του υπουργείου στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ στης  14-3-2011 τη στιγμή που οι εγκαταστάσεις άλλων σχολείων υποδοχής κρίνονται πολύ καλές ή καλές.

Επιπλέον το σχολείο φιλοξενεί μαθητές από τέσσερα διαφορετικά χωριά ( κ. Παναγιά, Κυλλήνη, Κάστρο, Νεοχώρι) τα οποία απέχουν από 8- 15 χλμ από την Ανδραβίδα τη στιγμή που δεν έχει λυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στο νέο σχολείο. Σύμφωνα με το υπουργείο το κόστος της μετραφοράς θα πρέπει να αναλάβουν οι νέοι καλλικρατικοί δήμοι οι οποίοι όμως δηλώνουν αδυναμία καθ’ως δεν έχουν χρήματα.  Έτσι η μεταφορά των 52 Μαθητών του σχολείου είναι μετέωρη.

Ένας τρίτος λόγος είναι ο ίδιος ο αριθμός των μαθητών ο οποίος δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος ενώ θα μπορούσε να είναι κατά πολύ μεγαλύτερος αν είχε τηρηθεί ο νόμος και τα παιδιά της 117 πτέρυγας μάχης φοιτούσαν στο σχολείο μας και όχι στα σχολεία των Λεχαινών στα οποία γίνονται παρανόμως  δεκτά.


Εδώ θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι έχουν χρησιμοποιηθεί δύο μέτρα και δύο σταθμά όσον αφορά τα σχολεια που θα πρέπει να συγχωνευθούν ή να καταργηθούν λόγω του μικρού αριθμου μαθητων. Υπάρχει το παράδειγμα γυμνασίου με Λ.Τ. στο νομό Αχαιας του οποίου οι Λ.Τ. έχουν 30 μαθητές έναντι 52 των Λ.Τ. Νεοχωρίου το οποίο επίσης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την Αχαγιά και το οποίο δεν συγχωνεύεται ούτε καταργείται.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι όλοι οι τοπικοί φορείς: ο Δήμος, η τοπική ΕΛΜΕ, και η δ/νση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης νομού Ηλείας είναι αντίθετη στη συγχώνευση του σχολείου μας και όλες του οι εισηγήσεις είναι αρνητικές για κάτι τέτοιο. Έχουμε επίσης τη στήριξη και των γειτονικών μας σχολείων όπως το μουσικό ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Βαρθολομιού.

Για όλους αυτούς τους λόγους ζητάμε να μη γίνει καμία συγχώνευση όχι μόνο όσον αφορά το δικό μας σχολείο αλλά και όλα τα υπόλοιπα σχολεία που θίγονται από το πρόχειρο και απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο.

Εμείς θέλουμε δωρεάν δημόσια  ποιοτική παιδεία και όχι σχολεία τέρατα, σκουποδότοπους μαθητών. Πρώτα ο μαθητής λέει το υπουργείο. Εμείς λοιπόν οι μαθητές σας λέμε: κάτω τα χέρια από τα σχολεία μας. Θα τα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους! 
                                                                                                                                                          
Τα μέλη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου των Λ.Τ Νεοχωρίου.
 
Τηλεφωνα επικοινωνίας

Ασημακόπουλος Περικλης  : πρόεδρος δεκαπενταμελούς 
6983026961

Κασσαρα Αννα :  πρόεδρος  συλλόγου γονέων και κηδεμόνων
6932487004

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=CRbnHyRmRL4

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...