Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δεν θα κοπάσει ως το βράδυ ο χιονιάς - Χωρίς ρεύμα πολλές περιοχές


Το χιόνι δεν θα σταματήσει να πέφτει ειδικά από την Λαμία και κάτω σύμφωνα με τον μετεωρολόγο κ.Τάσο Αρνιακό. 'Οπως πρόβλεψε "σήμερα οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν και μάλιστα θα είναι κατά τόπους ισχυρές από τη Λαμία και κάτω και κυρίως Ανατολική Στερεά, Εύβοια και Ανατολική Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Σάμος και Χίος αργότερα μέσα στην ημέρα και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί στα πελάγη 9 και κατά τόπους 10 μποφόρ. 


Στην Αττική το έχει στρώσει στα Βόρεια προάστια αλλά μόλις κοπάσουν οι άνεμοι θα δούμε να το στρώνει και σε πιο πεδινά σημεία του νομού κυρίως μέσα στη νύχτα.




Ο χιονιάς, πάντως μέχρι στιγμής έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Από νωρίς το πρωί η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 60 κλήσεις για κοπές δέντρων σε Αγία Παρασκευή, Πεύκη, Βριλήσσια, Μαρούσι, Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Παλλήνη, Χαλάνδρι, Μεταμόρφωση και Πολύδροσο.

Από το πρωί συνεχίζεται η χιονόπτωση στα βόρεια και ανατολικά προάστια, όμως οι περισσότεροι δρόμοι είναι ανοιχτοί.

Tα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στην Παλιά και τη Νέα Πεντέλη, την Εκάλη, την Πολιτεία, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, τα Μελίσσια, τους Θρακομακεδόνες, την Κηφισιά, τη Νέα Ερυθραία, τον Διόνυσο, τη Χασιά, τη Φυλή και τον Ωρωπό.

Κλειστά σχολεία στην επαρχία
Κλειστά, όπως ανακοινώθηκε θα παραμείνουν και τα σχολεία στους νομούς Φλώρινας, Καστοριάς, Γρεβενών, Νάουσας, Ευρυτανίας, στα Τέμπη, αλλά και στους Νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας όπως και στα Καλάβρυτα και την ορεινή Αιγιάλεια καθώς εκεί η χιονόπτωση ήταν ισχυρή.

Προσοχή κατά την κίνησή σας στους δρόμους καθώς οι άνεμοι είναι πολύ δυνατοί και παρασύρονται πολλά αντικείμενα.
Ανεστάλησαν, τόσο η στάση εργασίας που είχαν προγραμματίσει για σήμερα οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, όσο και η 24ωρη που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ.

Είναι κλειστοί οι δρόμοι:
Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω
Διονύσου από το 141 Στρατιωτικό Νοσοκομείο και πάνω
Αθηνών- Θηβών (παλιά) από το 4οχλμ
Φυλής προς Δερβενοχώρια από το μοναστήρι και πάνω.

Προβλήματα με το ρεύμα σε περιοχές της Αττικής
Συνεχείς ήταν οι διακοπές ρεύματος όλη τη νύχτα, αλλά και αυτή τη στιγμή σε πολλές περιοχές. Όπως δήλωσε ο Διευθυντής της ΔΕΗ, Κίμων Στεργιώτης,  τα συνεργεία είναι στο δρόμο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Πρόβλημα υπάρχει στην ηλεκτροδότηση στο λεκανοπέδιο Αττικής  κυρίως στην Πεντέλη, στην περιοχή του Μαραθώνα, Άγιο Στέφανο, Βριλήσσια, Θρακομακεδόνες, σε ορισμένες περιοχές Κηφισιάς και Κάτω Κηφισιάς.
Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλήματα έχουμε κυρίως στη Βοιωτία, Ασπρα Σπίτια, Δίστομο, Κωπαϊδα, στην Ευβοια  σε Υπάτη, Νεοχώρι και Ψαχνά. Σε κάθε περιπτωση το πιο σοβαρό πρόβλημα είναι η πτώση του πυλωνα στη Δρακιά Πηλίου που έχει αφήσει χωρίς ρεύμα τις Σποράδες".

Χωρίς ρεύμα οι Σποράδες
Από χθες το βράδυ η Σκιάθος, η Σκόπελος και η Αλόνησος παραμένουν χωρίς ρεύμα και η ΔΕΗ που προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα δεν είναι ακόμα σε θέση να πει με σιγουριά πότε αυτό θα συμβεί... 

Στην κατάψυξη όλη η χώρα
Χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν από νωρίς το πρωί στην Κεντρική και στη Δυτική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό την επικράτηση συνθηκών παγετού στο οδικό δίκτυο.

Ομαλά διεξάγεται η κίνηση των οχημάτων στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος από το Χορτιάτη προς τον Άγιο Βασίλη.

Αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Γρίβας- Καστανερής-Λειβαδίων στο νομό Κιλκίς.

Αλυσίδες πρέπει να έχουν μαζί τους, οι οδηγοί που κινούνται προς τα χιονοδρομικά κέντρα του Καϊμακτσαλάν, του Σελίου, αλλά και προς τα «3-5 Πηγάδια».

Οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων στον παλιό δρόμο της Καστανιάς, αλλά και για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το ορεινό δίκτυο του νομού Χαλκιδικής.

Στο νομό Φλώρινας, οι αλυσίδες είναι απαραίτητες για την κίνηση των οχημάτων σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού, λόγω των συνθηκών παγετού, αλλά και στα ορεινά του νομού Γρεβενών.

Προβλήματα με τα πλοία
Γενική απαγόρευση απόπλου από Πειραιά και Λαύριο. Από Ραφήνα απαγορεύθηκε ο απόπλους για Κυκλάδες.
Επίσης, μόνο με μεγάλα φέρι-μποουτ εκτελείται το δρομολόγιο από Σαλαμίνα για Πειραιά.
Απαγόρευση απόπλου ισχύει επίσης για τις περιοχές Πρίνου-Καβάλα, Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Αρκίτσα-Αιδηψός και Βόλος-Σποράδες.

Τα δρομολόγια στη γραμμή Κεραμωτή-Λιμένας Θάσου γίνονται μόνο πλοία κλειστού τύπου. Επίσης το πρωί δεν πραγματοποιήθηκε το πρωϊνό δρομολόγιο από Κυλλήνη για Ζάκυνθο ενώ δεν γίνονται τα δρομολόγια των μικρών σκαφών από Παλούκια για Σαλαμίνα.

Πρόγνωση καιρού για αύριο Τετάρτη
Ο καιρός στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και την κεντρική Μακεδονία προβλέπεται λίγες νεφώσεις. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων. Στην υπόλοιπη χώρα, χιονιά στα ορεινά, τα ημιορεινά και τα πεδινά των βορειότερων περιοχών και χιονόνερο στα νότια πεδινά. Από το απόγευμα πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων σε Θεσσαλία, ανατολική στέρεα, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο. 

Ειδικά στην περιοχή της Αττικής, θα σημειωθούν χιονοπτώσεις, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και μέχρι αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά 6 με 8 και στο αιγαίο 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ισχυρός παγετός κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί ολικός παγετός.
ilianet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...