Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας: Παράταση ελπίδας ή... ;


Πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας: Παράταση ελπίδας ή... ;
Στιγμιότυπα από τη σύσκεψη

Η απάντηση στο ερώτημα υποτίθεται πως αναμένεται στις 20 Μαρτίου, σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη κατά τη σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, καθώς τότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση...
... της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) με το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), για να αποφασιστεί από τεχνικούς εμπειρογνώμονες αν τα έργα που απαιτούνται για τη λειτουργία του Αεροδρομίου Ανδραβίδας και ως πολιτικού είναι υλοποιήσιμα, με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί.

Και τα δεδομένα, σε γενικές γραμμές, είναι πως υπάρχουν 20 εκατομμύρια ευρώ εξασφαλισμένα για την υλοποίηση του έργου και όχι 70+ εκατομμύρια που ανεβάζει το κόστος το ΓΕΑ  (για να γίνουν και εργασίες που δεν έχουν ούτως ή άλλως άμεση σχέση με το πολιτικό αεροδρόμιο...)

Στη σύσκεψη προήδρευσε ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης και συμμετείχαν ο Ηλείος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιάννης Κουτσούκος, οι Ηλείοι κυβερνητικοί βουλευτές Μιχάλης Κατρίνης, Τάκης Αντωνακόπουλος και Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Τάσος Αποστολόπουλος, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο προέδρος της ΤΕΔΚ Γιάννης Λυμπέρης, οι Γενικοί Γραμματείς του υπουργείου Ιωάννης Οικονομίδης και Χάρης Τσιόκας, καθώς και υπηρεσιακοί  παράγοντες.

Ουσιαστικά η σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων της Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών είχε ένα αρνητικό και ένα θετικό αποτέλεσμα:
-Το αρνητικό είναι πως δεν αποφασίστηκε σήμερα η δημοπράτηση, ωστέ να γίνει
επιτέλους πραγματικότητα το πολιτικό αεροδρόμιο Ανδραβίδας.
-Το θετικό είναι πως δεν απορρίφθηκε οριστικά και αμετάκλητα η λειτουργία του
αεροδρομίου και ως πολιτικού.

Ο δήμαρχος Αμαλιάδας και πρόεδρος της ΤΕΔΚ Γιάννης Λυμπέρης, μιλώντας στο iliatora.gr, ήταν ξεκάθαρος: "Επαγρύπνηση και αγωνιστικότητα και το έργο θα γίνει".

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Τάκης Δημητρουλόπουλος, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά: "Αν οι Ηλείοι είμαστε ενωμένοι, το έργο δε χάνεται".

Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την υλοποίηση του έργου εξέφρασε με δήλωση του στο iliatora.gr ο βουλευτής Μιχάλης Κατρίνης, προσθέτοντας πως "υπάρχει ξεκάθαρη πολιτική βούληση για την υλοποίηση του έργου".

Για "ισχυρή πολιτική βούληση από τους εμπλεκόμενους φορείς για την υλοποίηση του έργου" έκανε λόγο και ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας.

Λαμβάνοντας όμως υπόψη τις πληροφορίες που έχει στη διαθεσή του το ΗΛΕΙΑ ΤΩΡΑ, προκύπτουν ερωτήματα:
-Γιατί δεν προηγήθηκε της σημερινής συνεδρίασης η σύσκεψη ΥΠΑ-ΓΕΑ, ώστε το τοπίο να είναι ξεκάθαρο και οι φορείς της Ηλείας να μπορούν να αντικρούσουν με τις θέσεις και προτάσεις τους πιθανή αρνητική εισήγηση;
-Γιατί δεν εξεδόθη κοινή ανακοίνωση των εκπροσώπων της Ηλείας μετά το πέρας της σύσκεψης;

off the record πληροφορίες για το τι συνέβη κατά τη διάρκεια της σύσκεψης και γιατί οδηγηθήκαμε στην παράταση της αγωνίας του ηλειακού λαού γι' αυτό το έργο πνοής & ανάπτυξης, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος, είναι πολλές.

Εμείς αξιοποιώντας προσώρας μόνο μια από αυτές, κλείνουμε το ρεπορτάζ μας με ένα ερώτημα: Μήπως η σύσκεψη ΥΠΑ-ΓΕΑ δεν είναι και τόσο κρίσιμη αλλά απλά μια χρήσιμη παράταση χρόνου μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης, παράταση που θα προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν αυτοί που έχουν την πολιτική βούληση με στόχο να πείσουν όσους δε θέλουν επ' ουδενί να υπάρξει πολιτικό αεροδρόμιο στην Ηλεία;

Περισσότερα οσονούπω...
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...