Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

EΕΑG: “Να επιστρέψει η Ελλάδα στη δραχμή”


Τα σενάρια επιστροφής της χώρας μας στη δραχμή επανέρχονται και πάλι, αυτή τη φορά μέσω του European Economic Advisory Group (EEAG) που υποστηρίζει πως η Ελλάδα
θα χρειαστεί  να παραγράψει περισσότερο από το 30% των δανείων της και πως το 2013 θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

Στο σημερινό report του EEAG που στελεχώνεται από κορυφαίους  Ευρωπαίους οικονομόλους, εκτιμά πως το τρέχον πρόγραμμα εξοικονόμησης της χώρας μας, δεν είναι αρκετό για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα χρέους.

Οι οικονομολόγοι συστήνουν ακόμη πιο δραστικά μέτρα ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο η ΕΕ να καταλήξει να παράσχει μακροπρόθεσμα βοήθεια στην Ελλάδα.

Επίσης συστήνουν στην Ελλάδα είτε να επιστρέψει στο εθνικό της νόμισμα, τη δραχμή, είτε να επιβάλλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα, μεταξύ των οποίων και γενικότερες περικοπές στους μισθούς.

Επιπλέον, επισημαίνουν  ότι χωρίς βοήθεια, η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στη χρηματοδότηση από τις αγορές με χαμηλότερα επιτόκια, όταν λήξει το τρέχον πακέτο διάσωσης το 2013.

Προσθέτει πως η Ελλάδα για να μειώσει το τεράστιο έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών, θα πρέπει να διάγει μια περίοδο εσωτερικής ή εξωτερικής υποτίμησης, η οποία θα μειώσει την αξία (σε ευρώ) των ελληνικών μισθών, των τιμών και του ΑΕΠ.

Τέλος,  θεωρεί πως βασική προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...