Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111



Η ευρωπαϊκή «Γραμμή στήριξης παιδιών και εφήβων 116 111» είναι...

μια νέα συμβουλευτική τηλεφωνική γραμμή αποκλειστικά για παιδιά και εφήβους.http://www.mamakid.gr/images/stories/sot/grammi_paidia_small2.jpg Μπορεί να τηλεφωνήσει οποιοδήποτε παιδί ή έφηβος έως 18 ετών, νιώθει την ανάγκη βοήθειας, υποστήριξης ή συμβουλής για οτιδήποτε μπορεί να τον απασχολεί ή να τον αναστατώνει, εντελώς δωρεάν, από οποιοδήποτε σταθερό ή κινητό τηλέφωνο, από οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας. Λειτουργεί Δευτέρα-Παρασκευή: 14:00μμ-20:30μμκαι Σάββατο 9:30-14:00.




Στις κλήσεις απαντούν αποκλειστικά επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι, επισκέπτες ψυχικής υγείας, οικογενειακοί σύμβουλοι). Σκοπός της υπηρεσίας είναι ο σύμβουλος να προσφέρει κατανόηση, ψυχολογική στήριξη, να αναγνωρίσει και να αναδείξει τα προβλήματα με βάση τα όσα ακούει, να δώσει συμβουλές για άμεση αντιμετώπιση, να δώσει πληροφορίες και υποδείξεις για οτιδήποτε κρίνεται απαραίτητο για το όφελος του παιδιού ή του εφήβου που τηλεφωνεί.

Οι κλήσεις είναι ανώνυμες, που σημαίνει ότι αυτός που καλεί δεν χρειάζεται να πει το όνομα του ή οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που δεν επιθυμεί ο ίδιος. Επίσης, οι κλήσεις είναι απολύτως εμπιστευτικές, δηλαδή οτιδήποτε λέγεται στην συγκεκριμένη συνομιλία μένει μεταξύ του συμβούλου και του καλούντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...