ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

8 Απριλίου...Σαν Σήμερα


8 Απριλίου 1990 - Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές και σχηματίζει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

8 Απριλίου
Γεγονότα
1820 – Ο αγρότης Γιώργος Κεντρωτάς ανακαλύπτει τυχαία το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου, το οποίο οι Γάλλοι αποκτούν από τους Οθωμανούς που τότε είχαν κυριαρχία στο νησί.
1899 - Η Μάρθα Πλέις είναι η πρώτη γυναίκα, που καταδικάζεται σε θάνατο στην ηλεκτρική καρέκλα.
1904 - Η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ρωσία υπογράφουν τη συνθήκη της Αντάντ
1912 - Το Μαυροβούνιο κηρύσσει τον πόλεμο στην Τουρκία, ανοίγοντας την αυλαία για τον A' Βαλκανικό Πόλεμο.
1913 - Αρχίζει να λειτουργεί στο Πεκίνο το πρώτο Κοινοβούλιο της Κινεζικής Δημοκρατίας.
1918 - Ενώ μαίνεται ο Α' Παγκόσμιος πόλεμος, οι ηθοποιοί Τσάρλι Τσάπλιν και Ντάγκλας Φέρμπανκς συμβάλλουν στην οικονομική ενίσχυση των ΗΠΑ για τον πόλεμο, πουλώντας κουπόνια στους δρόμους της Νέας Υόρκης.
1919 - Η Γενεύη ορίζεται έδρα της Κοινωνίας των Εθνών.
1931 - Σύμφωνα με το ελληνικό νομοσχέδιο περί Τύπου, η ελευθεροτυπία παραμένει απαραβίαστη.
1933 - Η Δυτική Αυστραλία διεξάγει δημοψήφισμα για να αποφασισθεί αν θα αποχωρήσει από τη Βρετανική Κοινοπολιτεία.
1939 - Με υπόμνημα, που απέστειλε στον βασιλιά Γεώργιο Β', ο αρχηγός του Κόμματος των Φιλελευθέρων, Θεμιστοκλής Σοφούλης, προτείνει το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης.
1941 - Οι Γερμανοί "ραγίζουν" το μέτωπο στη "Γραμμή Μεταξά" της ελληνικής άμυνας.
1942 - Ενώ το Λένινγκραντ πολιορκείται στενά από τους Γερμανούς, η Σοβιετική Ένωση καταφέρνει να ανοίξει σιδηροδρομική γραμμή για τη μεταφορά στρατευμάτων και εφοδίων.
1949 - Οι Σύμμαχοι ανακοινώνουν το "καθεστώς κατοχής" της Γερμανίας.
1952 - Με ραδιοφωνικό του μήνυμα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Χάρι Τρούμαν, ανακοινώνει την κατάσχεση όλων των μονάδων επεξεργασίας χάλυβα, προκειμένου να αποτραπεί μια γενική απεργία.
1953 - Ο Τζόμο Κενυάτα, ηγέτης του κινήματος για την ανεξαρτησία της Κένυας, καταδικάζεται από την αγγλική διοίκηση στη χώρα, με την κατηγορία ότι, οργάνωσε τα βίαια επεισόδια των εξτρεμιστών Μάο Μάο εναντίον της αποικιακής κυβέρνησης.
1985 - Μήνυση κατά της χημικής βιομηχανίας "Union Carbide" υποβάλλει η Ινδία, κατηγορώντας την για το θάνατο περίπου 2.000 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 200.000, ύστερα από διαρροή τοξικών αερίων.
1986 - Ο ηθοποιός Κλιντ Ίστγουντ εκλέγεται δήμαρχος της πόλης Καρμέλ στην Καλιφόρνια, συγκεντρώνοντας 72%.
1990 - Η Νέα Δημοκρατία κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές και σχηματίζει κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.
1992 - Ο Γιάσερ Αραφάτ, ηγέτης της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, είναι ο μόνος που σώζεται, μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, στο οποίο επέβαινε.
Γεννήσεις
563 π.Χ - Βούδας, θρησκευτικός ηγέτης, ιδρυτής του βουδισμού.
1732 - Ντέιβιντ Ρίτενχαουζ, Αμερικανός αστρονόμος, εφευρέτης και μαθηματικός
1798 - Διονύσιος Σολωμός, Έλληνας ποιητής
1885 - Δημήτριος Λεβίδης , Έλληνας συνθέτης
1911 - Μέλβιν Κάλβιν, Αμερικανός χημικός, βραβείο Νόμπελ 1961
1921 – Φράνκο Κορέλλι, Ιταλός τενόρος
1938 - Κόφι Ανάν, γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από τη Γκάνα
1951 - Γκέιρ Χάαρντε, πρωθυπουργός της Ισλανδίας
1966 - Ρόμπιν Ράιτ Πεν, Αμερικανίδα ηθοποιός
1966 - Ευριπίδης Στυλιανίδης, Έλληνας βουλευτής, διατέλεσε υπουργός Παιδείας και Μεταφορών.
Θάνατοι
217 - Καρακάλλας, Ρωμαίος αυτοκράτορας
1143 - Ιωάννης Β΄ Κομνηνός, αυτοκράτορας του Βυζαντίου
1880 - Ουίλιαμ Δαρβίνος Φοξ, Άγγλος κληρικός και φυσιοδίφης
1936 - Ρόμπερτ Μπάρανι, Αυστριακός ιατρός, βραβευμένος με Νόμπελ
1942 - Κώστας Σκαρβέλης , Έλληνας τραγουδοποιός
1973 - Πάμπλο Πικάσο, Ισπανός ζωγράφος
1981 - Ομάρ Μπράντλεϊ, Αμερικανός στρατιωτικός
1984 - Πιότρ Κάπιτσα, Ρώσος φυσικός, βραβευμένος με Νόμπελ
1990 - Απόστολος Καλδάρας, Έλληνας μουσικοσυνθέτης
1992 – Ντάνιελ Μποβέ, Ελβετός φαρμακολόγος, βραβευμένος με Νόμπελ
Συναξαριστής
Αποστόλων (Ο΄) Αγάβου, Ασύγκριτου επισκόπου Υρκανίας, Ερμού επισκόπου Δαλματίας, Φλέγοντος επισκόπου Μαραθώνος.

Κελεστίνου, πάπα Ρώμης(†432). Ο άγιος Κελεστίνος γεννήθηκε στη Ρώμη και ο πατέρας του ονομαζόταν Πρίσκος. Από νεαρή ηλικία, ως διάκονος, διακρίθηκε για τη ευσέβειά του την μόρφωσή του και τον θερμό ζήλο στην εκτέλεση των καθηκόντων του. Για τις αρετές του αυτές μετά το θάνατο του πάπα Βονιφάτιου το 422 ανήλθε στο θρόνο. Πρώτο του μέλημα ήταν η παρέμβαση του στη Αφρική, τη Γαλατία και την Κολοβρία για την εφαρμογή των Ι. Κανόνων στην εκλογή των επισκόπων. Παροιμιώδης ήταν η πολεμική του εναντίον των αιρέσεων. Εργάσθηκε για την αναίρεση των κακοδοξιών του Πελαγιανισμού στη Μεγ. Βρετανία, ενώ συγχρόνως η ιεραποστολική του προσπάθεια στην Ιρλανδία στέφθηκε με πλήρη επιτυχία. Απέστειλε επίσης αντιπροσωπεία στη συγκληθείσα Γ΄Οικουμενική σύνοδο, η οποία καταδίκασε τη πλάνη του Νεστόριου.

Μάρτυρος Παυσίλυπου.
Νεομαρτύρων Ιωάννου του Κουλικά (†1564)] και Ιωάννου του ναυκλήρου, του εν Κω (†1669).

Δεν υπάρχουν σχόλια: