Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Να αποζημιωθούν άμεσα οι αγρότες της Ηλείας


Οι τελευταίες καταστροφές στις καλλιέργειες των πατατοπαραγωγών και όχι μόνο από τον παγετό ήταν το τελειωτικό χτύπημα για τους αγρότες του Νομού μας για τους οποίους η φετινή παραγωγή ήταν η χειρότερη των τελευταίων ετών τόσο από άποψη ποσότητας της παραγωγής όσο και από άποψη τιμών.

Δεδομένου ότι εκκρεμούν ακόμα οι πληρωμές των ζημιών του 2010 γίνετε περισσότερο επιτακτική η ανάγκη για την άμεση καταγραφή των νέων ζημιών και απόδοση των αποζημειώσεων αφού είναι ευνόητο ότι οι αγρότες δεν έχουν πια την οικονομική δύναμη να συνεχίσουν την καλλιέργεια των προιόντων τους.

Η κοινωνία μας βιώνει μια μεγάλη και προτοφανή οικονομική κρίση κι αυτή την ώρα το κράτος επιβάλλετε να είναι δίπλα στους αγρότες της Ηλείας οι οποίοι είναι διαχρονικά αγνοημένοι και ξεχασμένοι από την πολιτεία.


Ενώνουμε κι εμείς τη φωνή μας και ζητάμε την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους.
Ας αντιληφθεί η Κυβέρνηση πως ο μονόδρομος για την έξοδο της Χώρας από την κρίση είναι η στήριξη της εγχώριας παραγωγής και των εξαγωγών και όχι η αύξηση της φορολογίας όπως λανθασμένα πιστεύει μέχρι σήμερα. Η Κυβέρνηση πρέπει να στηρίξει τους αγρότες για να στηριχθεί στους αγρότες.

Το ΙΝΚΑ Ηλείας προσυπογράφει τα αιτήματά τους, στηρίζει με κάθε μέσο τον αγώνα τους ενώ ήδη έχει αποστείλει σχετική επιστολή στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.


ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Γ. ΚΑΡΑΣΟΥΛΑΣ

Γραμματέας ΙΝΚΑ Ηλείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...