Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ στην Α. Διαμαντοπούλου



Διαμαρτυρία της ΟΛΜΕ στην Α. ΔιαμαντοπούλουΛόγω της περικοπής κονδυλίων για...
«μετακινήσεις εκπαιδευτικών» Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας έστειλε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζοντας την διαμαρτυρία της για την περικοπή των κονδυλίων, που προβλέπονται για «μετακινήσεις εκπαιδευτικών».

Όπως σημειώνεται στην επιστολή : «Με αυτό τον τρόπο το υπουργείο και η κυβέρνηση αμφισβητούν νομικά κατοχυρωμένες κατακτήσεις των εκπαιδευτικών. Απαιτούμε να σταματήσει τώρα αυτή η πρακτική αλλιώς τις ευθύνες για τη μη μετακίνηση των συναδέλφων για συμπλήρωση ωραρίου, πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών κ.α. αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ηγεσία του ΥΠΔΒΜΘ.
 
Πέρα από το νόμιμο δικαίωμά μας στην εκτός έδρας ημερήσια αποζημίωση (αφορά τις εκδρομές), όταν δεν υπάρχουν χρήματα για να πληρωθούν αυτές οι αμοιβές, η Πολιτεία αμφισβητεί επίσημα ότι ο εκπαιδευτικός στις εκδρομές (και κυρίως στις πολυήμερες με την ευθύνη 30 παιδιών έκαστος) προσφέρει δύσκολο έργο».

Οι εκπαιδευτικοί επίσης καταγγέλλουν ότι «μεθοδεύεται από προϊστάμενους (π.χ. στην Ξάνθη) η παραίτηση στην ημερήσια εκτός έδρας αποζημίωση, με υπεύθυνες δηλώσεις των συναδέλφων. Τέτοιες δηλώσεις έχουν ως στόχο να καταστήσουν συνυπεύθυνους τους συναδέλφους για την καταπάτηση των δικαιωμάτων τους.

Βεβαίως την κύρια ευθύνη φέρει η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και η κυβέρνηση. Οφείλουν τώρα:

α) να πληρώσουν τα οφειλόμενα προς τους εκπαιδευτικούς και

β) να συμπληρώσουν στον προϋπολογισμό όσα κονδύλια απαιτούνται για την αξιοπρεπή λειτουργία των σχολείων για το 2011», αναφέρει στην επιστολή του, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ.
24ωρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...