Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Σοκ στη Γαλλία από τη σύλληψη Στρος Καν


Ο Ντ. Στρος Καν με τη σύζυγό του, Αν Σινκλέρ Αναταράξεις στην πολιτική ζωή της Γαλλίας προκαλεί η σύλληψη του Ντομινίκ Στρος Καν από την αστυνομία της Νέας Υόρκης, με την κατηγορία της απόπειρας βιασμού.

Ο Ντ. Στρος Καν με τη σύζυγό του, Αν Σινκλέρ Για έναν ""κεραυνό εν αιθρία" μίλησε η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μαρτίν Ομπρί. "Απευθύνω έκκληση στους Σοσιαλιστές να παραμείνουν ενωμένοι και λογικοί", είπε.
"Είναι ένα σοκ. Ολα πρέπει να ερευνηθούν", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 η υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2007 στη Γαλλία, Σεγκολέν Ροαγιάλ.
O σοσιαλιστής Στρος Καν θεωρείτο μέχρι χθες το φαβορί των επόμενων προεδρικών εκλογών.
"Θα ήταν απρέπεια να το κάνουμε σίριαλ [...] Δεν έχει έλθει ακόμα η στιγμή να μιλήσουμε για τις συνέπειες της υπόθεσης αυτής στην εσωτερική πολιτική", δήλωσε η Ροαγιάλ, σημειώνοντας ότι όπως όλοι οι πολίτες, ο Στρος Καν πρέπει να θεωρείται αθώος μέχρις αποδείξεως του εναντίου.
Το τέλος της πολιτικής καριέρας του επικεφαλής του ΔΝΤ προεξόφλησε η Μαρίν Λε Πεν, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου. "Η υπόθεση αυτή και οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Στρος-Καν σηματοδοτούν το τέλος της προετοιμασίας της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία και πιθανότατα θα αναγκάσουν το ΔΝΤ να τού ζητήσει να εγκαταλείψει τη θέση του σ΄αυτό", εκτίμησε.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας  γνωστοποίησε ότι Φιλίπ Λαλιό, γενικός πρόξενος στη Νέα Υόρκη επισκέφθηκε το βράδυ τον Ντομινίκ Στρος-Καν, στο πλαίσιο της προξενικής προστασίας. "Η πρεσβεία της Γαλλίας και το προξενείο της στη Νέα Υόρκη έχουν κινητοποιηθεί. Είμαστε και θα παραμείνουμε σε επαφή με το ΔΝΤ και τις αμερικανικές αρχές", δήλωσε ο Μπερνάρ Βαλερό, εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου.
Enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...