Κυριακή 15 Μαΐου 2011

Σοκ στη Ρόδο!

Στο «Γατόσπιτο» της Ρόδου, το καταφύγιο γατιών της φιλοζωικής της Ρόδου που είχαμε παρουσιάσει και στο παρελθόν μέσω της Φάρμας, συνέβει ένα ακόμα τραγικό περιστατικό κακοποίησης.
Την προηγούμενη εβδομάδα οι φιλόζωοι εθελοντές που φροντίζουν τα γατιά του «Γατόσπιτου» αντίκρυσαν εικόνες φρίκης: Άγνωστοι, γνωστοί στην τοπική κοινωνία, έβαλαν το βράδυ μέσα στο χώρο του γατόσπιτου σκύλους που εκπαιδεύουν για συμμετοχή σε κυνομαχίες και κατασπάραξαν σχεδόν όλα τα γατιά.

Όλα τα μωρά γατάκια, δυστυχώς δεν μπόρεσαν να σωθούν. Από τα μεγάλα, κάποια κατόρθωσαν και σκαρφάλωσαν πάνω στα δέντρα και γλύτωσαν από την αγριότητα.

Η πρόεδρος της φιλοζωϊκής Ρόδου παρέδωσε στην Αστυνομία φάκελο με οπτικοακουστικό υλικό και όλα τα ονόματα που έχουν συγκεντρωθεί από πληροφορίες για διοργάνωση κυνομαχιών, εκτροφή και παράνομη αγοραπωλησία σκύλων αλλά και επιθετική συμπεριφορά προς άλλα ζώα με σκοπό τη θανάτωσή τους.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στο adespoto.gr, ένας από τους δράστες πιθανολογείται ότι είναι γιος πρώην αστυνομικού υπαλλήλου και μαζί με άλλους δύο διοργανώνουν κυνομαχίες στις περιοχές Μαριτσών και Ροδίνι της Ρόδου.

Στην περιοχή αυτή είχε βρεθεί πριν από δύο μήνες κατακρεουργημένος σκύλος και οι φιλόζωοι που τον μετέφεραν στον κτηνίατρο τους επιβεβαίωσε ότι οι πληγές του προέρχονται από κυνομαχίες. Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου, Κωνσταντίνος Μπούτσικος, έχει στα χέρια του το φάκελο με όλες τις πληροφορίες και αναμένεται να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειές για να μην ξανασυμβούν ανάλογα περιστατικά.

Όλα τα γατάκια που ζουν στο «Γατόσπιτο» είναι εμβολιασμένα, στειρωμένα και πανέτοιμα να γίνουν μέλη μιας οικογένειας. Για περισσότερες πληροφορίες ή υιοθεσίες επικοινωνήστε με το Σύλλογο Φιλοζωϊκής Ρόδου στο 22410 69224 ή στο e-mail: rhodesanimalwelfare@hotmail.com
Βασιλοπούλου Δήμητρα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...