Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Γενική απεργία - Ποιοι απεργούν

 

24ωρη απεργία σήμερα. Παραλύει η χώρα.  Ακινητοποιημένα αρκετά μέσα μεταφοράς. Ποιοι απεργούν.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν κηρύξει για την Τετάρτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, καλώντας σε «μαζική και αγωνιστική συμμετοχή για την απόκρουση των νέων αντεργατικών και αντικοινωνικών μέτρων που επιβάλλουν τρόικα και κυβέρνηση».

Στην απεργία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, οι εργαζόμενοι στον Τύπο καθώς και το προσωπικό των ΟΤΑ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, κέντρα υγείας, υπηρεσίες του ΙΚΑ, της Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ, μετά την απόφαση των εργαζομένων να συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία διεκδικώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων τους.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στο Πεδίον του Άρεως στις 11:00, από όπου θα ξεκινήσει πορεία προς τη Βουλή. Νωρίτερα, στις 10:00 στην Ομόνοια, θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έχει προγραμματιστεί για τις 10:30 στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία.
Παράλληλα, μετ΄εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με εξαίρεση τις ώρες που θα γίνουν τα συλλαλητήρια, κατά τις οποίες τα περισσότερα μέσα θα λειτουργήσουν, προκειμένου να μπορέσουν οι πολίτες να μετάσχουν σε αυτά.

Αναλυτικά οι ώρες που θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς:

Λεωφορεία:  09:00 - 21:00
Τρόλεϊ:           08:00 - 22:00
Τραμ:             10:00 - 17:00
Μετρό:           08:00 μέχρι λήξης βάρδιας
ΗΣΑΠ:           10:00 - 17:00

Προβλήματα όμως και στις πτήσεις αφού οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην απεργία όχι με 24ωρη απεργία αλλά με 4ωρη στάση εργασίας. Αναλυτικά τι πτήσεις επηρεάζονται.


24ωρη απεργία της ΟΜΕ-ΟΤΕ την Τετάρτη ενώ δεν θα λειτουργήσει καμία υπηρεσία στο δημόσιο. Εντός της ημέρας αναμένονται και άλλες ανακοινώσεις σχετικά με την αυριανή απεργία.

24ωρη απεργία έχει εξαγγείλει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συντακτών, και έτσι απεργούν και οι δημοσιογράφοι.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά λόγω απεργίας δικαστήρια και υποθηκοφυλακεία

Με προσωπικό ασφαλείας όλα τα νοσοκομεία της χώρας
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...