Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Στον τελικό της Eurovision 2011 προκρίθηκε η ελληνική συμμετοχή



Στον τελικό της Eurovision 2011 προκρίθηκε η ελληνική συμμετοχή
Ελληνική παρουσία θα έχει ο τελικός του 56ου Διαγωνισμού της Eurovision...

καθώς οι Λούκας Γιώρκας και Stereo Mike κατάφεραν με το Watch my dance να πάρουν ένα από τα δέκα εισιτήρια του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης, που διεξάγεται στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Τα υπόλοιπα εννέα εισιτήρια από τον ημιτελικό της Τρίτης πήραν οι Σερβία, Λιθουανία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Ελβετία, Ουγγαρία, Φινλανδία, Ρωσία και Ισλανδία, ενώ αποκλείστηκαν οι Πολωνία, Νορβηγία, Αλβανία, Αρμενία, Τουρκία, Μάλτα, Σαν Μαρίνο, Κροατία, Πορτογαλία και Λιθουανία.

Στον δεύτερο ημιτελικό που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη μετέχει η Κύπρος, με τον Γιώργο Μυλόρδο να ερμηνεύει το «Σαν άγγελος σ' αγάπησα». Στον ίδιο ημιτελικό διαγωνίζονται επίσης οι Βοσνία Ερζεγοβίνη, Αυστρία, Ολλανδία, Βέλγιο, Σλοβακία, Ουκρανία, Μολδαβία, Σουηδία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Ισραήλ, Σλοβενία, Ρουμανία, Εσθονία, Λευκορωσία, Λετονία, Δανία, Ιρλανδία.

Οι πέντε κλασικές δυνάμεις της Eurovision (Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία) θα μετάσχουν χωρίς να περάσουν από διαδικασία πρόκρισης στον τελικό του Σαββάτου.

Το Watch my dance είναι σε σύνθεση του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και σε στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. Η χορογραφία και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου. Τον Λούκα Γιώρκα πλαισιώνουν οι χορευτές Γιάννης Σαϊκίν, Μιχάλης Σπυρίδης, Μάνος Δαβαρίας και Παύλος Μανογιαννάκης.

Στον ημιτελικό της Τρίτης δικαίωμα συμμετοχής είχαν οι διαγωνιζόμενες σε αυτόν χώρες, συν το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία. Από τις «Big 5» δικαίωμα ψήφου στον δεύτερο ημιτελικό θα έχουν οι Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία.

24wro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...