Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Έντονη αστάθεια του καιρού στα μέσα της νέας εβδομάδας


Μπορεί το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία να πλησίασε σε σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες, ο καιρός όμως δεν θέλει να καλοκαιριάσει αφού από την Δευτέρα ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση ενώ στα μέσα της νέας εβδομάδας αναμένεται έντονη αστάθεια με βροχές & καταιγίδες.
Συνθήκες αστάθειας επικράτησαν στις ηπειρωτικές ορεινές περιοχές του νομού την περασμένη εβδομάδα, με τη θερμοκρασία να φτάνει κατά μέσο όρο τους 22 βαθμούς Κελσίου. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί επικρατούσε αρκετή ψύχρα με τα θερμόμετρα να δείχνουν σε αρκετές περιοχές μονοψήφιες τιμές. Αξιόλογες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχής της Ανδρίτσαινας.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός αποφάσισε να κινηθεί σε πιο καλοκαιρινούς ρυθμούς, με τη θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο. Πρόσκαιρη όμως ήταν η εξέλιξη αυτή, καθώς από την Δευτέρα ο υδράργυρος θα σημειώσει πτώση.
Ας δούμε λοιπόν την προοπτική του καιρού τη νέα εβδομάδα :

Την Δευτέρα 16/5, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις και τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου. Οι νεφώσεις δεν φαίνεται να καταφέρνουν να δώσουν κάποιο φαινόμενο. Οι άνεμοι δυτικοί - νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Ανάλογες καιρικές συνθήκες περιμένουμε και την Τρίτη 17/5 με αυξημένες τιμές σχετικής υγρασίας και τη θερμοκρασία σε νέα μικρή πτώση (δεν θα ξεπεράσει τους 20 με 21 βαθμούς). Πιθανότητα για πολύ τοπικά φαινόμενα στα ημιορεινά - ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ.

Έντονη αστάθεια περιμένουμε την Τετάρτη 18/5 & την Πέμπτη 19/5. Αρχικά η ημέρα θα ξεκινά με καλό καιρό και λίγες νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν στα ηπειρωτικά ορεινά - ημιορεινά τμήματα και μετά το μεσημέρι θα δίνουν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα. Τις απογευματινές ώρες ενδεχομένως για λίγο οι βροχές ή οι καταιγίδες να επηρεάσουν και πεδινά τμήματα της κεντρικής & νότιας Ηλείας. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο από την Πέμπτη. Ασθενείς μεταβλητοί άνεμοι την Τετάρτη, μέτριοι βορειοδυτικοί την Πέμπτη.
Την Παρασκευή 20/5, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, θα επικρατήσει ηλιόλουστος και ζεστός καιρός με την θερμοκρασία να ξεπερνά τους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά ασθενείς.
Επιμέλεια πρόγνωσης: Θεόδωρος Κονδύλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...