Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Δικαιώθηκε έγκυος εργαζόμενη για την απόλυσή της


Δικαιώθηκε έγκυος εργαζόμενη για την απόλυσή της


Πέπλο προστασίας απλώνει ο Άρειος Πάγος στην έγκυο εργαζόμενη γυναίκα με απόφαση του που κρίνει άκυρη την απόλυση της ακόμη και αν δε γνωρίζει για την εγκυμοσύνη ο εργοδότης.


Δικαιώνοντας εργαζόμενη στην Κόρινθο η οποία απολύθηκε ενώ ήταν δύο μηνών έγκυος, το ανώτατο δικαστήριο έκρινε ότι είναι απόλυτα άκυρη η καταγγελία της σχέσεως εργασίας εργαζομένης από τον εργοδότη της, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και για το χρονικό διάστημα ενός έτους μετά τον τοκετό.

Επιπλέον επεσήμανε ότι αυτό ισχύει και για μεγαλύτερο διάστημα του ενός έτους εφόσον αυτό γίνεται για λόγους υγείας που συνδέονται με την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό, εκτός αν υπάρχει σπουδαίος λόγος για την καταγγελία. Ως τέτοιος, πάντως, δε μπορεί να θεωρηθεί η πιθανή μείωση της απόδοσης της εργασίας της εγκύου, που οφείλεται στην εγκυμοσύνη.

SILVERCITY.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...