Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Σκηνές "ροκ" στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου (βίντεο)

Σκηνές \"ροκ\" στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου (βίντεο)
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Πύργου Στάθης Καννής "τυλιγμένος" με το πανό του ΠΑΜΕ.

Πρωτόγνωρες στιγμές έζησε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αφού εκτυλίχθηκαν επεισόδια ανάμεσα σε μέλη του ΠΑΜΕ και τον πρόεδρο του Δ.Σ. Στάθη Καννή.
Αφορμή για το σκηνικό έντασης που στήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στάθηκε η συζήτηση για την επιβολή τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του Πύργου.
Απόφαση πάρθηκε για το θέμα όμως, υπό την πίεση διαμαρτυριών, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος δεσμεύθηκε να συζητήσει ξανά το θέμα με τους γονείς.
Πριν την έναρξη της συζήτησης μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, σηκώνοντας πανό μπροστά από το προεδρείο που έγραφε «όχι άλλα χαράτσια στο λαό» και ανεβάζοντας τους τόνους φωνάζοντας συνθήματα και χαρακτηρίζοντας το μέτρο ως αντιλαϊκό.
Στο χώρο γονείς μαζί με τα παιδιά τους έδιναν το «παρών» για να εκφράσουν τις απόψεις τους. Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει όταν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος «αποπειράθηκε» να ξεκινήσει την εισήγηση του θέματος.
Η λέξη «τροφεία» αποτέλεσε το κόκκινο πανί και όταν ο κ. Αργυρόπουλος έκανε τον παραλληλισμό με το δήμο Πετρούπολης, όπου έχει εκλεγεί δήμαρχος από το χώρο της Αριστεράς, λέγοντας πως εκεί τα τροφεία είναι πολύ πιο υψηλά, έβαλε «φωτιά» στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Στάθης Καννής κατέβηκε από το έδρανο του προεδρείου, πέρασε μπροστά από το πανό για να έχει επαφή με τους δημοτικούς συμβούλους και η κατάσταση άρχισε να γίνεται ακόμα χειρότερη.
Η παράταξη Λιατσή δήλωσε ότι αποχωρεί υπό αυτές τις συνθήκες, ενώ σημειώθηκαν έντονες λεκτικές αντιπαραθέσεις όταν ο κ. Καννής ξεκίνησε, περνώντας δίπλα από κάθε σύμβουλο, την ψηφοφορία για το θέμα.
Η επιβολή τροφείων εγκρίθηκε με ψήφους 18 υπέρ και 3 κατά και η επιστροφή στην έδρα βρήκε τον κ. Καννή τυλιγμένο με το πανό των μελών του ΠΑΜΕ, τα οποία πλέον τον είχαν κυκλώσει. Η διακοπή υπό αυτές τις συνθήκες ήταν αναμενόμενη και διήρκεσε τουλάχιστον μισή ώρα.

Τι αποφασίστηκε
Σύμφωνα με την εισήγηση Αργυρόπουλου όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα κάτω των 15.000 ευρώ θα απαλλάσσονται από την πληρωμή τροφείων. Οι γονείς με εισόδημα από 15.000 – 25.000 ευρώ, θα καταβάλλουν 30 ευρώ μηνιαίως.
Από 25.000 – 30.000 ευρώ θα καταβάλλουν 40 ευρώ μηνιαίως και από 30.000 και άνω θα καταβάλλουν 50 ευρώ μηνιαίως. Θα υπάρχουν ακόμα εκπτώσεις για τους γονείς που έχουν περισσότερα από ένα παιδί στον παιδικό σταθμό σε ποσοστό 50%, όπως και για τους πολύτεκνους, για τους ανάπηρους και για τις μονογονεϊκές οικογένειες.
Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι γονείς, πήραν το λόγο αφού κόπασε η ένταση μετά τη διακοπή. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων των παιδικών σταθμών Κυριάκος Μπίστας τόνισε πως η ένταση χρησιμοποιήθηκε από το δήμο για να εγκριθεί το θέμα των τροφείων και συμπλήρωσε πως αν γνώριζαν ότι θα συμβούν τέτοια έκτροπα δεν θα έφερναν τα παιδιά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε ένα δεύτερο κύκλο έντασης, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Χρήστος Γιάνναρος ζήτησε από τον κ. Καννή να ζητήσει συγνώμη για τον τρόπο που πραγματοποίησε την ψηφοφορία, χαρακτηρίζοντάς την πραξικοπηματική, με τον πρόεδρο του ΔΣ Πύργου να τονίζει πως οι συνθήκες επέβαλαν αυτό τον τρόπο, καθώς καμία ομάδα πολιτών δεν δικαιούται να διαλύει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και ο επικεφαλής της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ Γιάννης Σεφερλής χαρακτήρισε απαράδεκτο τον τρόπο ψηφοφορίας.
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...