Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Μας ζητάνε και τα ρέστα!


Εκεί που μας χρωστούσαν, μας ζητάνε και τα ρέστα! Αναφερόμαστε στους 800 συνταξιούχους Βουλευτές οι οποίοι έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη διεκδικώντας να ισχύσει και για αυτούς η ρύθμιση για τα αναδρομικά των δικαστικών, για το χρονικό διάστημα 2003-2007.
του Δημήτρη Ζιάκα

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι στην περίπτωση που δικαιωθούν θα λάβουν αναδρομικά το ποσό των 250.000 ευρώ. Όχι όλοι μαζί, αλλά ο καθένας ξεχωριστά!

Να σας το πούμε και διαφορετικά κάνοντας  έναν απλό πολλαπλασιασμό;
800 Βουλευτές Χ 250.000 ευρώ=200 εκατομμύρια ευρώ!

Το θέμα ανέδειξε, στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, η αντιπρόεδρος του Β΄ τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου η οποία διευκρίνισε ότι:

* Μια κατηγορία πρώην βουλευτών ζητούν με προσφυγές να ισχύσει η ρύθμιση που ισχύει για τους δικαστές για την περίοδο 2003-2007.

*Μια δεύτερη κατηγορία πρώην βουλευτών που δεν εντάχθηκε τότε στη ρύθμιση για τα αναδρομικά ζήτησαν με μεταγενέστερες προσφυγές στη δικαιοσύνη όλες τις προσαυξήσεις που δεν πήραν λόγω αυξήσεων που εδόθησαν σε δικαστικούς.

*Μια τρίτη κατηγορία με αγωγές ζητά αναδρομικά για τις μεταγενέστερες αυξήσεις που έλαβαν οι δικαστικοί από το 2008 και μετά.

Την ίδια ώρα υπάρχουν πολύ περισσότερες κατηγορίες Ελλήνων πολιτών οι οποίοι  έπαψαν να ζουν με αξιοπρέπεια, πληρώνοντας κυριολεκτικά και μεταφορικά, τα σπασμένα των πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια οδηγώντας τη χώρα σε τέλμα.

Κι εδώ στην Ηλεία υπάρχουν άνθρωποι που είναι αναγκασμένοι να ζουν στα όρια της φτώχειας. Συνταξιούχοι που δεν έχουν να πληρώσουν για τα φάρμακά τους, αγρότες που δεν μπορούν να εξοφλήσουν ούτε τους λογαριασμούς της  ΔΕΗ, εργαζόμενοι που πληρώνονται έναντι ή παραμένουν απλήρωτοι επί σειρά μηνών.

Υπάρχουν Ηλείοι που είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από την πύρινη λαίλαπα και  όχι μόνο δεν φρόντισε η Πολιτεία να τους αποκαταστήσει, αλλά τους ζητά να δώσουν πίσω και τα τριχίλιαρα που τους είχαν χορηγηθεί ως βοηθήματα!

Υπάρχουν άνεργοι-και μάλιστα πτυχιούχοι- οι οποίοι διαπίστωσαν ότι τα πτυχία που πήραν δεν έχουν αντίκρισμα στην αγορά εργασίας, αλλά και αρκετοί οι οποίοι έχασαν ξαφνικά τις δουλειές τους επειδή αυτό επιτάσσει το μνημόνιο και η τρόικα.

Όλοι αυτοί και πολλοί ακόμη, τι να σκέπτονται άραγε όταν διαβάζουν ότι οι κύριοι συνταξιούχοι Βουλευτές διεκδικούν 250.000 ευρώ o καθένας;

Είναι δυνατόν να πιστέψουν ότι μπορεί να υπάρξει μέλλον σε τούτη τη ... μαγική χώρα όταν οι πολλοί ζουν με ψίχουλα και οι λίγοι και εκλεκτοί με τα πολλά;

Δεν είναι απολύτως λογικό να σκεφτούν ότι για την κατάντια της Ελλάδος, την κύρια ευθύνη φέρουν οι πολιτικοί της, οι οποίοι, αντί να κατανοήσουν την κρισιμότητα της συγκυρίας ζητούν, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, να τους αποκαταστήσουμε τα παιδιά και τα εγγόνια τους;

Αχ! βρε Κολοκοτρώνη και Καραϊσκάκη, για ποια Ελλάδα πολεμήσατε;

Σ.Σ. Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το θέμα των αναδρομικών είχε τεθεί και στην προηγούμενη Βουλή, επί προεδρίας Δημήτρη Σιούφα και είχε ληφθεί απόφαση να μην καταβληθούν τα αναδρομικά στους εν ενεργεία βουλευτές.

Μένει να δούμε τι θα συμβεί αυτή τη φορά...

(το άρθρο του Δημήτρη Ζιάκα δημοσιεύθηκε και στην εφημερίδα ΠΡΩΤΗ)
iliatora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...