Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Απορρίπτει η Μέρκελ την ελληνική αναδιάρθρωση


Η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας σε περιφερειακό συνέδριο του κόμματός της...
CDU στο κρατίδιο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, απέρριψε απλές λύσεις όπως η αναδιάρθρωση και τάχθηκε υπέρ της εφαρμογής του συμφωνηθέντος προγράμματος για την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα πήρε πιστώσεις με διάρκεια πέραν του 2012, για αυτό και δεν μπορούν τώρα να αλλάξουν γρήγορα οι κανόνες», είπε η κ. Μέρκελ.

Σε διαφορετική περίπτωση «θα υπάρξουν βαριές συνέπειες και για άλλες χώρες της Ευρωζώνης» πρόσθεσε η καγκελάριος. «Η αξιοπιστία στις αγορές είναι επίσης ένα σημαντικό αγαθό» σημείωσε η καγκελάριος, σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA.
Η Μέρκελ υπογράμμισε ότι στην Ευρωζώνη μελλοντικά όχι μόνο πρέπει να τηρούνται οι κανόνες για το χρέος, αλλά είναι απαραίτητη και η σύγκλιση των κοινωνικών πολιτικών. Τα όρια συνταξιοδότησης και η δημογραφική εξέλιξη θα πρέπει να αλληλοσυνδέονται είπε η καγκελάριος.

Δεν αποκλείουν την αναδιάρθρωση οι Σοσιαλοδημοκράτες

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος Φρανκ Βάλτερ-Σταϊνμάιερ (SPD), δεν απέκλεισε την αναδιάρθρωση ενώ άφησε να διαφανεί ότι το κόμμα του θα συναινούσε σε νέα βοήθεια για την Ελλάδα.

«Για να το πούμε καθαρά: φυσικά σε μία έντιμη συζήτηση περιλαμβάνεται και το θέμα της αναδιάρθρωσης», είπε ο κ. Σταϊνμάιερ στο Spiegel Online. Πρόσθεσε δε ότι μια τέτοια συζήτηση είναι δύσκολη, αλλά είναι απαραίτητη για μία νέα απόφαση ευρωπαϊκής βοήθειας.

Ο ευρωβουλευτής του κόμματος των Φιλελευθέρων, κόμης Αλεξάντερ Λάμπσντορφ εκτίμησε στο γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandradio ότι «η ήπια αναδιάρθρωση έχει ήδη αρχίσει. Θα πρέπει να συνεχιστεί, ειδάλλως η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει». Ταυτόχρονα ο κ. Λάμπσντορφ σημείωσε ότι και οι Έλληνες πρέπει να συμβάλλουν με «με ένα πραγματικό άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας. Η κρούστα που υπάρχει εκεί είναι αδιανόητη».

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...