Αιματηρή νύχτα στη Λιβύη


Πολλαπλές εκρήξεις με νεκρούς και δεκάδες τραυματίες στην Τρίπολη

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 150 τραυματίστηκαν τη νύχτα στη Λιβύη από βομβαρδισμούς στην πρωτεύουσα Τρίπολη, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της λυβικής κυβέρνησης, Μούσα Ιμπραήμ. 

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο οι βομβαρδισμοί ξεκίνησαν περίπου στη 1 τη νύχτα και κράτησαν για περισσότερο από μισή ώρα. Ακούστηκαν τουλάχιστον 15 εκρήξεις και σύμφωνα με το πρακτορείο πρόκειται για μια από τις πιο έντονες αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ, από την έναρξη των επιχειρήσεων στη Λιβύη.

Ο Μούσα ενημέρωσε τους ξένους δημοσιογράφους ότι οι πύραυλοι έπληξαν εγκαταστάσεις της πολιτοφυλακής.

Πρόκειται, όπως ισχυρίστηκε, για μονάδες εθελοντών πολιτών που υποστηρίζουν το στρατό. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του καθεστώτος Καντάφι τα περισσότερα θύματα είναι άμαχοι που ζουν κοντά στο ξενοδοχείο, που έχουν καταλύσει οι ξένες δημοσιογραφικές αποστολές.

Οι ρεπόρτερ των διεθνών δικτύων που στην πλειοψηφία τους φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Rixos περίπου ένα χιλιόμετρο από την περιοχή Μπαμπ Αλ-Αζίζιγια, ένιωσαν το κτήριο να σείεται συθέμελα από την ισχύ αλλά και τη συχνότητα των εκρήξεων.
e-net

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ