Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Φόρος τιμής στα Καλάβρυτα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Την ιστορική πόλη των Καλαβρύτων επισκέφθηκαν σήμερα ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Καναδός ομόλογός του Στήβεν Χάρπερ με τη σύζυγό του, Λορίν Χάρπερ.
Οι δύο ηγέτες κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος.
Τους δύο πρωθυπουργούς υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Λαζούρας, καθώς και ο βουλευτής της περιοχής Αθανάσιος Παπαδόπουλος.

Στη συνέχεια οι δύο πρωθυπουργοί με τη συνοδεία του υπουργού Θησαυροφυλακίου του Καναδά Τόνι Κλέμεντ και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα, επισκέφθηκαν το ιστορικό μοναστήρι της Αγίας Λαύρας, όπου έγιναν δεκτοί από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο.
Ο δήμαρχος Καλαβρύτων δήλωσε μεταξύ άλλων ότι είναι μεγάλη τιμή για την πόλη τους και για την Ελλάδα να υποδέχονται τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Καναδό ομόλογό του στην Αγία Λαύρα, όπου φυλάσσεται το ιερό λάβαρο της ορκωμοσίας των αγωνιστών του '21, καθώς και στον τόπο θυσίας του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου στις 13 Δεκεμβρίου 1943 εκτελέστηκε όλος ο ανδρικός πληθυσμός της πόλης.

Στη συνέχεια, οι δύο πρωθυπουργοί επισκέφθηκαν το Μουσείο του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, όπου ο Στήβεν Χάρπερ υπέγραψε στο επίσημο βιβλίο των επισκεπτών.
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Ολοκαυτώματος, όπου τελέστηκε και τρισάγιο στη μνήμη των νεκρών του 1943, από τον Μητροπολίτη Καναδά Σωτήριο, παρουσία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων  Αμβροσίου, του Μητροπολίτη Βρεσθένης Θεοκλήτου και πλήθους κληρικών καθώς και μελών της ελληνικής κυβέρνησης.

Η φιλαρμονική Καλαβρύτων ανέκρουσε τον εθνικό ύμνο του Καναδά και κατόπιν τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας.

Τέλος, οι δύο πρωθυπουργοί και η Λορίν Χάρπερ επισκέφθηκαν την κατακόμβη και άναψαν κεριά στη μνήμη των νεκρών των Καλαβρύτων αλλά και του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...