Στρος Καν: Ο Γιώργος σας πήγε στο ΔΝΤ

undefined
Την πρόσδεση της χώρας στα ξένα κέντρα εξουσίας, είχε αποφασίσει ο πρωθυπουργός...
δυο μήνες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009.


Ο πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό τον Δεκέμβριο του 2009, σύμφωνα με βίντεο -ντοκουμέντο που προέβαλε απόψε η εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου "Αλ Τσαντίρι Νιούζ" και προέρχεται από τη γαλλική τηλεόραση, είχε ενημερωθεί για την πρόθεση του κ. Παπανδρέου να σύρει τη χώρα στον μηχανισμό στήριξης.

Στο βίντεο ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι, είχε συνεργαστεί με τον κ. Παπανδρέου προκειμένου η υπαγωγή της χώρας στον μηχανισμό να μην συναντήσει λαϊκές αντιδράσεις.

Να σημειωθεί ότι, πρόκειται για μέρος της κομμένης συνέντευξης του κ. Στρος Καν στο κανάλι CANAL+.

Πολιτικοί παρατηρητές αναφέρουν ότι για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται η μέγιστη πολιτική αστοχία του πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωνε προεκλογικά πως «λεφτά υπάρχουν», στη συνέχεια χρησιμοποίησε την απειλή προσφυγής στο Δ.Ν.Τ ως διαπραγματευτικό χαρτί και τελικώς, οδήγησε την Ελλάδα στην υιοθέτηση του μνημονίου και σειράς μέτρων που πλήττουν τόσο τη λειτουργία της αγοράς, όσο και την κοινωνία.

newsbomb.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ