Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Πίσω ολοταχώς για την επιστροφή μέσω αποδείξεων μετά την άγρια κατακραυγή - Κρυφό χαράτσι σε Ι.Χ. και ακίνητα

- Μετά τη θύελλα αντιδράσεων ο κ. Βενιζέλος το πήρε πίσω στον αέρα μιλώντας στην τηλεόραση
- Κρυφό χαράτσι από 440 ευρώ για αυτοκίνητα άνω των 1.929 κυβικών
- Διπλασιάζουν τον φόρο στα ακίνητα - Από 1 τοις χιλίοις το κάνουν 2 τοις χιλίοις και φτάνει έως 1%
- Οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Αττικής δεν θα πληρώσουν 300 ευρώ εισφορά αλλά 500 ευρώ

Μετά το σάλο που ξέσπασε για τις αποδείξεις και την πρόθεση της κυβέρνησης να ζητήσουν πίσω από τους έλληνες πολίτες τα ποσά της επιστροφής από την εφορία που είχαν πάρει από τις αποδείξεις, ήρθε η αναδίπλωση δια στόματος του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου μέσω του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για παρεξήγηση στη νομοτεχνική διατύπωση που όπως τόνισε θα αρθεί. Βέβαια πλέον οι έλληνες πολίτες δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη και περιμένουν με αγωνία να δουν εάν τελικά η συγκεκριμένη φράση θα εξαφανιστεί από τον εφαρμοστικό νόμο του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.

Σύμφωνα με όσα λέει ο εφαρμοστικός και η κυβέρνηση λέει ότι θα αρθεί, για τα εισοδήματα του 2010 που δηλώθηκαν φέτος, στην περίπτωση που έχει προκύψει μείωση φόρου από προσκόμιση αποδείξεων άνω των 300 ευρώ, ο φορολογούμενος θα κληθεί με σημείωση της εφορίας να επιστρέψει τη διαφορά πάνω από τα 300 ευρώ.

Αυτό σημαίνει πρακτικά πως εάν ένας φορολογούμενος είχε επιστροφή φόρου λόγω των αποδείξεων 700 ευρώ, θα κληθεί άμεσα με σημείωμα της εφορίας να επιστρέψει το ποσό των 400 ευρώ πίσω. Τώρα που θα τα βρει αυτό είναι άλλο ερώτημα.

Αυτό το συγκεκριμένο, όπως προς το παρόν λέει η κυβέρνηση αποσύρεται τελικά, αλλά μέχρι να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο οψόμεθα.

Ωστόσο, δεν αποσύρονται κατά πάσα πιθανότητα το γεγονός ότι πλέον αυξάνεται το ποσό των αποδείξεων στο 25% του εισοδήματος για το χτίσιμο του αφορολογήτου.

Τέλος, στον ορυμαγδό των μέτρων που αφορούν τις αποδείξεις, έρχεται και η μείωση της έκπτωσης φόρου στο 10% από το 20% για τους τόκους των δανείων για ετήσιο ατομικό εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ, ενώ αυξάνονται τα τεκμήρια διαβίωσης κατά μέσο όρο 70%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Η κοροϊδία όμως δεν τελειώνει εδώ! Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε χτες ότι θα επιβληθεί εισφορά σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιτηδευματίες μεσοσταθμικά 300 ευρώ. Η ανακοίνωση αυτή όμως έκρυβε την λέξη παγίδα "μεσοσταθμικά" και σήμερα ο εφαρμοστικός νόμος δείχνει τι εννοούσε ο υπουργός Οικονομικών.

Έτσι για παράδειγμα οι ελεύθεροι επαγγελματίες της Αττικής δεν θα πληρώσουν 300 ευρώ μεσοσταθμικά, αλλά 500 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

Άλλη μία παγίδα όμως κρυβόταν και στα ακίνητα! Εκεί η κυβέρνηση στην ουσία κατήργησε το ΕΤΑΚ που ήταν 1 τοις χιλίοις και στην ουσία επιβάλει νέο φόρο στην ακίνητη περιουσία διπλάσιο, δηλαδή 2 τοις χιλίοις και φτάνει και το 1% για ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας 800.000 ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΓΡΙΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

Κρυφές παγίδες όμως υπάρχουν και στα αυτοκίνητα, καθώς η κυβέρνηση όχι μόνο αυξάνει τα τέλη κυκλοφορίας όπως είχε ήδη προαναγγείλει, αλλά βάζει πλέον και έκτακτη εισφορά στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. άνω των 1929 κυβικών εκατοστών. Η έκτακτη εισφορά αυτή ξεκινάει από τα 440 ευρώ.

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

Στον εργασιακό τομέα η κυβέρνηση μας επιστρέφει ολοταχώς στον μεσαίωνα, καθώς πλέον ο εργοδότης θα μπορεί να εκμεταλλλεύεται με τον χειρότερο τρόπο τον εργαζόμενο που μπροστά στο φάντασμα της ανεργίας θα υπακούει στις όποιες "επιταγές" της εργοδοσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

Στο Δημόσιο η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη καθώς πλέον το ενδεχόμενο απολύσεων είναι πιο κοντά από κάθε άλλη φορά, με αρκετούς εργαζόμενους να αναγκάζονται σε εργασιακή εφεδρεία.

ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Φυσικά σε όλα αυτά χρειάζεται να ειπωθεί πως στον εφαρμοστικό νόμο τα εφάπαξ φαίνονται να περικόπτωνται σημαντικότατα, ενώ ειδικές εισφορές για την ανεργία θα επιβληθούν τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΑ ΕΦΑΠΑΞ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...