Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας

ΔΕΚΑΕΠΤΑ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ, ΠΕΝΤΕ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ, ΕΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

Επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της ΑθήναςΣε πεδίο μάχης μετέτρεψαν οι κουκουλοφόροι την πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία απαντώντας στον πετροπόλεμο προσπάθησε να διαλύσει με εκτεταμένη χρήση χημικών τους ταραξίες, γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να διαλυθούν προς στιγμήν οι ειρηνικές συγκεντρώσεις των πολιτών. Εκτεταμένες ζημιές σε ολόκληρο το κέντρο. Ξήλωσαν μαρμάρα από σκάλες, πεζοδρόμια και συντριβάνια, έσπασαν βιτρίνες, βεβήλωσαν αγάλματα.

Τα πρώτα επεισόδια άρχισαν όταν η πορεία της ΓΣΕΕ έφτασε στην πλατεία Συντάγματος. Ομάδες κουκουλοφόρων οι οποίοι είχαν ακολουθήσει την μεγάλη πορεία των εργαζομένων συνεπλάκησαν λίγο πριν από τις δύο το μεσημέρι στην οδό Όθωνος με άτομα της Χρυσής Αυγής.

Οπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, έξι άτομα έχουν διακομισθεί σε νοσοκομεία της Αθήνας, καθώς τραυματίστηκαν στα επεισόδια στο Σύνταγμα.
Πρόκειται για δύο άντρες που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ, κτυπημένοι στο κεφάλι, μία γυναίκα που παρουσίασε λιποθυμικό επεισόδιο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο "Αλεξάνδρας" και άλλα τρία άτομα, δύο με αναπνευστικά προβλήματα και ο ένας με εγκαύματα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία".
Οι τρεις από τους έξι τραυματίες δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, ενώ όσοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο "Σωτηρία" δέχονται τις πρώτες βοήθειες από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του νοσοκομείου.
Επίσης, τραυματίστηκαν συνολικά 21 αστυνομικοί, οι οποίοι διακομίστηκαν στο "401" στρατιωτικό νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.
Επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας
Στο χρονικό σημείο που αποχώρησε το ασθενοφόρο κάνουν την εμφάνισή τους διμοιρίες των ΜΑΤ και η ατμόσφαιρα, παίρνει στην κυριολεξία, φωτιά.Οι κουκουλοφόροι αρχίζουν να πετάνε βόμβες μολότοφ, ξύλα και πέτρες και όλος ο κόσμος γίνεται θεατής στο ίδιο έργο που είχε παιχτεί στις 15 Ιουλίου πάλι στην πλατεία Συντάγματος.

Οι κουκουλοφόροι μετατρέπουν το κέντρο της πόλης σε πεδίο μάχης και διαλύουν τους συγκεντρωμένους και τους αγανακτισμένους που βρίσκονταν στην πλατεία.

Μετά τις 2 το μεσημέρι, αρχίζει ο κλεφτοπόλεμος μεταξύ των κουκουλοφόρων και των δυνάμεων της αστυνομίας. Η οδός Φιλελλήνων μετατρέπεται σε πεδίο συγκρούσεων, οι οποίες, εν συνεχεία, επεκτείνονται στην Καραγεώργη Σερβίας.
Επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που είναι στο υπουργείο Οικονομικών προσπαθούν να απωθήσουν τους ταραξίες, οι οποίοι συνεχίζουν να εκτοξεύουν βόμβες μολότοφ. Οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και οι κουκουκουλοφόροι σπάνε με βαριοπούλες πεζοδρόμια και αρχίζουν εκτοξεύουν εναντίον τους κομμάτια μαρμάρου.

Οι δράστες των επεισοδίων βάζουν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων και σε τέντες των καταστημάτων της πλατείας.

Στις 2.30 μ.μ., μολότοφ έβαλε φωτιά στις τέντες του καφέ βιβλιοπωλείου, στο πεζοδρομίο της κάτω πλευράς της πλατείας με συνέπεια η περιοχή να γεμίσει από τους καπνούς. Οι καπνοί αυτοί, σε συνδυασμό με αυτούς από τα καπνογόνα, έκαναν την ατμόσφαιρα αποπνικτική.
Επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας

Οι αγανακτισμένοι κάνουν εκκλήσεις από τα μεγάφωνα της πλατείας να παραμείνει ο κόσμος στην πλατεία.

Στις 3 μ.μ τα επεισόδια σταματάνε για λίγο και μόλις οι κουκουλοφόροι ανεφοδιάζονται με κομμάτια μαρμάρου που σπάνε από τα πεζοδρόμια και την πλατεία, αρχίζουν και πάλι να τα πετάνε προς τους αστυνομικούς.

Ο ανταρτοπόλεμος των κουκουλοφόρων με τους αστυνομικούς συνεχίζεται στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος.

Στις 3.40 μ.μ ,σε μία επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ εναντίον των κουκουλοφόρων στη λεωφόρο Αμαλίας, ο κόσμος αρχίζει να αποχωρεί από την πλατεία.

Επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας
Η ατμόσφαιρα έχει καταστεί αποπνικτική από τα χημικά και ο κόσμος φεύγει τρομαγμένος προς την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να προστατευτεί. Ο κίνδυνος να σημειωθούν τραυματισμοί από ποδοπάτημα είναι μεγάλος.

Στις 3.50 μ.μ ένα βανάκι εταιρίας κινητής τηλεφωνίας που ήταν σταθμευμένο στην οδό Όθωνος, φλέγεται από βόμβα μολότοφ που έριξαν στο εσωτερικό του άγνωστοι.

Οι τραυματίες
Επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας
Κατά την διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν ένας πολίτης και 21 αστυνομικοί. Οι αστυνομικοί δέχτηκαν πέτρες, ενώ ο πολίτης, τραυματίστηκε σε στοά της οδού Οθωνος κατά τη διάρκεια του κυνηγητού μεταξύ αντεξουσιαστών και μελών της Χρυσής Αυγής. Συλλήψεις-προσαγωγές
Πέντε άτομα συνελήφθησαν μέχρι στιγμής, ενώ 17 προσήχθησαν συνολικά κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.
Επεισόδια και καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...