Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕΤΤΗΛ



ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ
Επιστολή του Πρόεδρου Επιμελητήριου Ηλείας κ. Άγγελου Αγγελόπουλου στους αρμοδίους Υπουργούς
Με επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Ηλείας κ. Άγγελος Αγγελόπουλος στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννη Ραγκούση καθώς και στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και ύστερα από την ενημέρωση που είχε από τον Βουλευτή Ηλείας και Βουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα μεταφέρει τις αγωνίες και την οργή των παραγωγικών τάξεων του Νομού και του Πύργου ιδιαίτερα για την κατάργηση της ΣΕΤΤΗΛ και τον υποβιβασμό της κοινωνικοοικονομικής ζωής του Νομού.

Κύριοι Υπουργοί,

Στην πόλη μας υπάρχει σε λειτουργία η σχολή τηλεπικοινωνιών ΣΕΤΤΗΛ με σύγχρονες και άρτιες εγκαταστάσεις και σοβαρές υποδομές  εκπαίδευσης για στελέχη και έφεδρους των ενόπλων δυνάμεων.
Όπως πληροφορούμεθα από τον Βουλευτή Ηλείας και Βουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνο Τζαβάρα, με τα νέα μέτρα περιορισμού των δαπανών και της κατάργησης διαφόρων στρατοπέδων μελετάται η κατάργηση της ΣΕΤΤΗΛ και η μετατροπή σε κέντρο υποδοχής μεταναστών.
Καταρχάς οφείλουμε να παρατηρήσουμε, χωρίς διάθεση υποβιβασμού των άλλων στρατοπέδων, ότι η ΣΕΤΤΗΛ δεν είναι ένα απλό στρατόπεδο, είναι ένα σχολείο των ενόπλων δυνάμεων και ως προς αυτό και μόνο να υπολογιστεί.
Σε μια περίοδο όπου η παγκόσμια οικονομική κοινότητα θέτει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σαν εργαλεία ανάπτυξης είναι το λιγότερο αντιφατικό και παράλογο σε όποια θεμιτή σκοπιμότητα να επιχειρείται η απαξίωση εγκαταστάσεων και υποδομών που μπορούν να μετατραπούν σε σύγχρονα φυτώρια μάθησης και έρευνας και ανάπτυξης νέων τεχνολογιών και καινοτομικών εφαρμογών σε όλους τους τομείς.
Κάθε άλλη χρήση ή σκέψη είναι το λιγότερο απαράδεκτη και αντίθετη με κάθε λογική.
Ελπίζουμε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και η σύνεση και θα αποτραπούν μερικές ύποπτες και αδιανόητες σκέψεις που κυοφορούν τελευταία και για τις οποίες θα υπάρξει δυσαρέσκεια και όχι ήπιες αντιδράσεις στον τόπο μας.
Διατηρούμε μια ασφαλή προσέλκυση τουριστών και προσέγγιση κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή, που ωφελούν τα μέγιστα την τοπική και Εθνική Οικονομία.
Αν αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα διακινδυνεύσουν από διάφορους κυβερνητικούς προγραμματισμούς, όπως φημολογείται,  η άποψη μας είναι εντελώς διαφορετική και θα την υποστηρίξουμε με κάθε θεμιτό μέσο.
ΜΕ ΤΙΜΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

madmedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...