Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Κόβονται 4500 κρεβάτια στο ΕΣΥ


Κλείνουν 330 κλινικές, συγχωνεύονται 137 νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

Μειωμένο κατά 4500 κλίνες, 330 κλινικές και 50 διοικητές θα είναι στο εξής το ΕΣΥ, ενώ 600 γιατροί θα μετακινηθούν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα στο νομό όπου υπηρετούν. Τα νοσοκομεία είτε παραμένουν ως μονάδες (π.χ. ΚΑΤ, Ιπποκράτειο) είτε διασυνδέονται με άλλα της περιοχής τους (π.χ. Ευαγγελισμός, Οφθαλμιατρείο, Πολυκλινική, 3ο Νοσοκομείο ΙΚΑ). Αυτά προβλέπει, μεταξύ άλλων, η πρόταση του υπουργείου Υγείας για τις αλλαγές που προγραμματίζει για Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει στο κύριο θέμα της η «Ελευθεροτυπία», για τους εργαζόμενους στο ΕΣΥ, η νέα πρόταση νόμου σημαίνει μείωση των εφημεριών των γιατρών, ενιαία νοσηλευτικά τμήματα και ανακατανομή των νοσηλευτών, μείωση των διοικητικών υπαλλήλων στη διαχείριση προμηθειών, φαρμακεία, συντονισμό και τροφοδοσία κλινικών.

Όπως αναφέρει η πρόταση νόμου, η εξοικονόμηση δημόσιων δαπανών θα είναι της τάξης των 75 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2012, ποσό που θα διπλασιαστεί μέχρι το τέλος του 2015.
newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...