Ενιαία διοίκηση στα Νοσοκομεία του νομού Ηλείας



NOSOK_PYRGOYΜε ένα διοικητή που έδρα θα έχει το Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου» και έναν αναπληρωτή διοικητή που θα εδρεύει στο Γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας
, είναι η οριστική απόφαση του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Το νοσοκομείο Κρεστένων θα μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αγροτικού Τύπου και θα διαθέτει μονάδα βραχείας νοσηλείας.
Το θέμα των γιατρών
Στις σημαντικές αυτές αλλαγές, δεν προβλέπονται μετακινήσεις γιατρών σε ότι αφορά τα δύο  νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας, υπάρχει όμως το θέμα της μεταφοράς των 7 γιατρών του νοσοκομείου Κρεστένων.
Οι οργανικές κλίνες και στα τρία νοσοκομεία
Οι οργανικές κλίνες που περιλαμβάνονται στους υπάρχοντες Οργανισμούς λειτουργείας των τριών νοσοκομείων του νομού Ηλείας, ανέρχονται στις 450. Από αυτές, οι ανεπτυγμένες κλίνες ανέρχονται συνολικά σε 253, με κάλυψη που αγγίζει σε ποσοστό 70%.
Με την πρόταση του υπουργείου, οι οργανικές κλίνες θα είναι 300 και η προτεινόμενη κάλυψη θα ανέρχεται σε ποσοστό της τάξεως του 80%, δηλαδή στις 214 κλίνες.
Οι κλίνες και τα νοσοκομεία
Ειδικότερα, τα στοιχεία που αφορούν και τα τρία νοσοκομεία του νομού Ηλείας, έχουν ως εξής:
Γενικό Νοσοκομείο Πύργου «Ανδρές Παπανδρέου»
Σήμερα οι οργανικές κλίνες είναι 280 και από αυτές οι ανεπτυγμένες είναι οι 127, ποσοστό κάλυψης 87%. Οι γιατροί ανέρχονται στους 109. Από το υπουργείο προτείνεται: 200 οργανικές κλίνες με ανάπτυξη κλινών στις 130, δηλαδή κάλυψη στο 85%, ενώ οι γιατροί παραμένουν στους 109.
Γενικό νοσοκομείο Αμαλιάδας
Σήμερα οι οργανικές κλίνες είναι 120 και από αυτές οι ανεπτυγμένες είναι οι 83, ποσοστό κάλυψης στο 75% και οι γιατροί ανέρχονται τους 51. Το υπουργείο προτείνει: 90 οργανικές κλίνες, με ανάπτυξη κλινών στις 80, προτεινόμενη κάλυψη στο 70%, ενώ οι γιατροί παραμένουν στους 51.
Γενικό νοσοκομείο Κρεστένων
Οι  οργανικές κλίνες σήμερα είναι 50, και από αυτές οι ανεπτυγμένες είναι οι 43. Οι γιατροί ανέρχονται σε 23. Το υπουργείο προτείνει: 10 οργανικές κλίνες, με ανάπτυξη κλινών 4. Παραμένουν 16 γιατροί και 7 είναι υπό μετακίνηση. 
iliapress


NOSOK_AMALNOSOK_KREST



























































































































































































Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ