Διασώζεται η ιστορική μνήμη του Πύργου

MANOLOPOYLEIOΔημοπρατούνται τον Αύγουστο το Μανωλοπούλειο και τα υπνωτήρια ΟΣΕ

Στο τέλος της φθάνει η περιπέτεια δυο σημαντικών αρχιτεκτονικών μνημείων του Πύργου, που σηματοδοτούν την ιστορία της πόλης: το επιβλητικό κτίριο του παλιού νοσοκομείου και το κτίριο του ΟΣΕ, ανάμεσα στις οδούς Τ. Πετροπούλου και ΣΠΚ, δημοπρατούνται από το δήμο Πύργου στις 2 Αυγούστου, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αρχή για να αναδείξει και να αξιοποιήσει την πολιτιστική κληρονομιά και την περιουσία του δήμου.
Το Μανωλοπούλειο, χτυπημένο από το σεισμό του 1993 και έκτοτε παραδομένο στη φθορά του χρόνου, κινδύνευε με ολική κατάρρευση. Με την επισκευή του παλαιού κτιρίου, τη μετατροπή του νεότερου κτιριακού συγκροτήματος σε σχολική στέγη και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, το υποβαθμισμένο –σήμερα– οικοδομικό τετράγωνο θα αναδειχθεί σε σημαντικό πόλο ανάπτυξης της δυτικής πλευράς της πόλης. Αντιστοίχως, η επισκευή και αξιοποίηση του μικρού διόρωφου κτιρίου δίπλα από τον άλλοτε σταθμό ΣΠΚ, που παλαιότερα χρησιμοποιείτο για τη διανυκτέρευση των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, το οποίο θα συνδεθεί άμεσα τόσο με την εμπορική οδό Τ. Πετροπούλου όσο και με το πάρκο ΣΠΚ, θα βελτιώσει την εικόνα της περιοχής.
Σημειώνεται ότι οι μελέτες επισκευής των δύο κτιρίων έγιναν από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και για μεν το Μανωλοπούλειο οι εργασίες που δημοπρατούνται ξεπερνούν το ποσό του 1,2 εκατ. ευρώ, για δε τα υπνωτήρια ΟΣΕ αγγίζουν τις 440 χιλ. ευρώ.
Αναφερόμενος στο θέμα, ο δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος είπε ότι «σε λίγο διάστημα θα είμαστε σε θέση να παραδώσουμε στην πόλη και στους κατοίκους δυο σπουδαία κτίρια με τα οποία είναι συνδεδεμένη η νεότερη ιστορία της πόλης. Παράλληλα με την προσπάθεια να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των δημοτών, δίνουμε βάρος σε έργα που αφ' ενός διασώζουν την ιστορική μνήμη της πόλης και αφ' ετέρου υποστηρίζουν τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες των κατοίκων.»
iliapress

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ