Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Μεγάλη φωτιά στη βόρεια Εύβοια

http://news247.gr/ellada/eidiseis/article1181636.ece/BINARY/original/fotia2.jpg
Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Άγιος στη βόρεια Εύβοια.
Νέο μέτωπο στη Ζάκυνθο. Ενισχύονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βόρεια Εύβοια, στην περιοχή μεταξύ Αγίου και Αγιόκαμπου.
Επί τόπου επιχειρούν επιχειρούν 80 πυροσβέστες, με 27 οχήματα. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα και 11 αεροσκάφη.
Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνει σημαντικά ο δυνατός άνεμος που πνέει στην περιοχή και φθάνει τα 7 και κατά τόπους τα 8 μποφόρ. Σύμφωνα με την πυροσβεστική δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.
Μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.
Στόχος των πυροσβεστών είναι να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά πριν φτάσει στο πευκοδάσος κοντά στον οικισμό Γιάλτρα.
Πύρινο μέτωπο και στη Ζάκυνθο, όπου ξέσπασε πυρκαγιά στην περιοχή Νεραντζούλες Αργασίου. Στο σημείο επιχειρούν εννέα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα και ένα ελικόπτερο.
Σε εξέλιξη αγροτοδασική πυρκαγιά στην περιοχή Κουπιά Λακωνίας. Επιχειρούν 8 πυροσβέστες, 3 οχήματα 1 πεζοπόρο και δύο αεροσκάφη.
Καλύτερη η κατάσταση στην Κερατέα
Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε σε δύο εστίες στη θέση Μπαλτάς στην Κερατέα Αττικής.
Η φωτιά πλησίασε σπίτια, ωστόσο οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να την περιορίσουν.
Οι επικεφαλής της επιχείρησης έχουν αρχίσει να αποδεσμεύουν σταδιακά και τα οχήματα που επιχειρούν επί τόπου, καθώς, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η πυρκαγιά σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο, έχοντας όμως κάψει εκτάσεις χαμηλής βλάστησης.
Σημειώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει προειδοποιήσει για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, την Κυριακή και τη Δευτέρα, στις περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας.
news247

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...