Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Εξαρθρώθηκε σπείρα με «βαρύ» βιογραφικό στο Βόλο


Εξαρθρώθηκε σπείρα με «βαρύ» βιογραφικό στο ΒόλοΤα μέλη της λήστευαν ηλικιωμένους

Σπείρα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις ληστειών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων εξάρθρωσε η υποδιεύθυνση ασφαλείας Βόλου.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 24, 25 και 39 ετών, καθώς και μία Ελληνίδα, ηλικίας 37 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα- κατά περίπτωση- αδικήματα των κατά συρροή ληστειών, της ληστείας που τελέσθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα με αποτέλεσμα να επέλθει θάνατος προσώπου, της πλαστογραφίας, της παράνομης οπλοκατοχής και οπλοχρησίας και της αντίστασης.

Οι συλληφθέντες κατά τη διάπραξη των ληστειών χρησιμοποιούσαν ιδιαίτερη σκληρότητα κατά των ηλικιωμένων, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις τους χτυπούσαν, τους φίμωναν και τους έδεναν τα χέρια και τα πόδια με αυτοκόλλητες ταινίες. Σε μία περίπτωση η βίαιη αυτή συμπεριφορά τους, είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο μίας γυναίκας.



Όπως προέκυψε από την έρευνα, ηγετικό ρόλο είχε ο 25χρονος αλλοδαπός, ο οποίος επέλεγε τον τόπο και τον χρόνο δράσης τους. Οι άλλοι δύο αλλοδαποί συμμετείχαν ενεργά στη διάπραξη ληστειών, είτε ως συναυτουργοί είτε ως συνεργοί. Η 37χρονη επιπλέον είχε αναλάβει την ευθύνη πώλησης των αφαιρεθέντων χρυσαφικών και άλλων τιμαλφών σε ενεχυροδανειστές.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, ένα πιστόλι REPLICA, ένας ασύρματος με το φορτιστή του και ακουστικά, μία βεντούζα τζαμιών, μία κοντομάνικη μπλούζα Ελληνικής Αστυνομίας, τρία μαχαίρια, τρία στιλέτα κ.ά.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.
newsbeast




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...