Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

«Η χώρα µας οφείλει στην Ελλάδα τις πολεµικές αποζηµιώσεις» Γερµανοί και έλληνες πολίτες διαδήλωσαν έξω από τη γερµανική πρεσβεία στο Κολωνάκι


«Αµεση αποζηµίωση όλων των Ελλήνων, θυµάτων του ναζισµού», έγραφαν τα πανό, στα ελληνικά και τα γερµανικά, τα οποία είχε στήσει η Οµάδα Δράσης για το Δίστοµο έξω από τη γερµανική πρεσβεία στο Κολωνάκι χθες το µεσηµέρι.
Τα µέλη της οµάδας Αµβούργο - Δίστοµο στην οποία µετέχουν γερµανοί πολίτες, ανάµεσά τους και δικηγόροι, φώναζαν ρυθµικά «αποζηµιώσεις - αποζηµιώσεις» έξω από τα γραφεία της πρεσβείας. Οσο κιαν ακούγεται οξύµωρο, οι Γερµανοί ήρθαν στη χώρα µας για να ζητήσουν εξ ονόµατος των Ελλήνων τα χρήµατα των αποζηµιώσεων από τη δική τους κυβέρνηση.
«Θέλουµε να υποστηρίξουµε εσάς στο θέµα τωναποζηµιώσεων, τις οποίες δικαιούστε από τη Γερµανία για τα ολοκαυτώµατα και τα εγκλήµατα που έγιναν την περίοδο του Β’ Παγκοσµίου
Πολέµου», έλεγε χθες ο δικηγόρος Μάρτιν Κλάινγκερ, ένας από τους εννέα Γερµανούς που ήρθαν στη χώρα µας.
«Απευθυνόµαστε συνεχώς στις γερµανικές Αρχές, αλλά είναι όλοι τους αρνητικοί. Δε θέλουν να πληρώσουν, παρότι στην περίπτωση τηςΕλλάδας υπάρχουν τελεσίδικες αποφάσεις», λέει ο επικεφαλής της οµάδας. Ο Κάρστεν Γκέριγκε είναιγενικός διευθυντής του Δικηγορικού Οργανισµού στη Γερµανία. «Παρότι η κυβέρνησή µας αρνείται να πληρώσει για όσα έκανε το ναζιστικό καθεστώς εκείνα τα χρόνια, είµαστε πεπεισµένοι πως η υπόθεση θα έχει αίσιο τέλος». Η οµάδατων Γερµανών υποστηρίζει παρόµοιες υποθέσεις στην Ιταλία και τηΣλοβενία. «Ωστόσο, αφετηρίαµας είναι η Ελλάδα αφού εδώ έχουν γίνει περίπου 89 ολοκαυτώµατα», προσθέτει ο κ. Γκέριγκε.

Οι γερµανοί δικηγόροι δεν ήταν οι µόνοι που έφτασαν έξω από την πρεσβεία στις 12 το µεσηµέρι. Ανάµεσά τους ήταν και Ελληνες απόµαρτυρικές πόλεις όπως το Δίστοµο και η Υπάτη όπως και Γερµανοί που ζουν στη χώρα µας. Ο Ιωακείµ Ρόλλχοϊζερ ζει στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια και συµµετείχε στη συγκέντρωση για να στηρίξει την προσπάθεια των συµπατριωτών του.

Παρών ήταν και ο Μανώλης Γλέζος, ως πρόεδρος του Εθνικού Συµβουλίου Διεκδίκησης των γερµανικών οφειλών προς την Ελλάδα.«Σήµε ρα, την Ελλάδα την πιάνουν οι δανειστές της από τον λαιµό για να πληρώσει αυτά που χρωστάει. Μήπως ήρθε η ώρα να πιάσουµεκαι εµείς τη Γερµανία να εξοφλήσει αυτά που χρωστάει;».

Επί µία ώρα οι συγκεντρωµένοι περίµεναν να συναντηθούν µε τον γερµανό πρεσβευτή, ο οποίος δεν τους δέχθηκε. Αντίθετα, ο πρόξενος συναντήθηκε µε µιααντιπροσωπεία και του επιδόθηκαν τα ψηφίσµατα. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ. Δικαίωση για τους συγγενείςτων θυµάτων της σφαγής του Διστόµου αποτελεί η απόφαση του ΑνωτάτουΔικαστηρίου της Ιταλίας, όπου –σύµφωνα µε τις πληροφορίες – ο ΑρειοςΠάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεσης που είχε υποβάλει η Γερµανία κατά της απόφασης που είχε εκδώσει το 2007 το Εφετείο της Φλωρεντίας. Το δικαστήριο είχε δώσει από τότε πράσινο φως στους συγγενείς των θυµάτων του Διστόµου να προβούν σε κατάσχεση γερµανικών ακινήτων επί ιταλικού εδάφους για την ικανοποίηση των απαιτήσεών τους µε βάση τις ελληνικές δικαστικές αποφάσεις.
Οι Γερµανοί ήρθαν στη χώρα µας για να ζητήσουν εξ ονόµατος των Ελλήνων τα χρήµατα
Δεν τους δέχθηκε ο πρεσβευτής
Επί µία ώρα οι συγκεντρωµένοι περίµεναν να συναντηθούν µε τον γερµανό πρεσβευτή, ο οποίος δεν τους δέχθηκε. Αντίθετα, ο πρόξενος συναντήθηκε µε µία αντιπροσωπεία και τού επιδόθηκαν τα ψηφίσµατα

Ηµουν σκληρή, αλλά είπα αλήθειες
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΑΡΙΑ ΝΤΑΛΙΑΝΗ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ της Ελλάδας εξαπέλυσε εκ νέου η γερµανική εφηµερίδα «Bild», κατηγορώντας έλληνες βουλευτές για ένα «νέο σκάνδαλο», ότι περίπου «απειλούν» τους Γερµανούς µε αντίποινα εάν δεν πουν «ναι» στη βοήθεια προς τη χώρα µας!

Στο ίδιο δηµοσίευµα όµως αναδηµοσιεύονται και φωτογραφίες πλακάτ από τις διαδηλώσεις στο Σύνταγµα, στα οποία υπάρχει η σηµαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και στο κέντρο ο αγκυλωτός σταυρός.

Η γερµανική «Bild» στη διαδικτυακή της έκδοση ανέφερε ότι «οι Ελληνες µε τον αγκυλωτό σταυρό διασύρουν την Ευρώπη και παρ’ όλα αυτά λαµβάνουν νέα βοήθεια δισεκατοµµυρίων»… Την ίδια φωτογραφία αναπαράγει και το «Spiegel» χωρίς όµως περαιτέρω σχολιασµό.

«Ποτέ δεν είπα ότι θα πάθετε ό,τι και οι Γερµανοί στην Κρήτη», δηλώνει η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μαρία Σκραφνάκη στα «ΝΕΑ», διαψεύδοντας το σχετικό δηµοσίευµα της «Bild». Σύµφωνα µε αυτό ο Χριστιανοδηµοκράτης βουλευτής Μίχαελ Χένριχ, ο οποίος µετείχε στην πρόσφατη συνάντηση της οµάδας ελληνογερµανικής φιλίας, κατήγγειλε ότι η κ. Σκραφνάκη είπε πως «εάν δεν στηρίξετε τη χώρα µας θα συµβεί µε τους συµπατριώτες σας το ίδιο που συνέβη στον Β’ Παγκόσµιο Πόλεµο στην Κρήτη» και µάλιστα ότι την επίµαχη φράση δεν τη µετέφρασε ο διερµηνέας.

ΤΙ ΕΙΠΑ. «Τι τους είπα; Τους είπα έχουµε κάνει λάθη και ως πολιτικό σύστηµα, αλλά αντιµετωπίζουµε και πολλά προβλήµατα αγοράζοντας εξοπλισµούς κυρίως από αυτούς. Οπως και όλο τον εξοπλισµό του σπιτιού µας, και όλα τα τεχνολογικά και όλα τα αυτοκίνητα. Είµαστε εµείς ελλειµµατικοί για ναείναι αυτοί πλεονασµατικοί, αυτό τους είπα». Σε ό,τι αφορά το επίµαχοκοµµάτι που δηµοσιεύει η «Bild», η βουλευτής αρνείται ότι απείλησε οποιονδήποτε και τονίζει ότι «το µόνο που είπα ήταν ότι κατάγοµαι από την Κρήτη και η οικογένειά µου έχει θρηνήσει θύµατα στους πολέµους. Οτι η πατρίδα µου καταστράφηκε από αυτούς, ότι δεν έχουν δώσει ούτε αποζηµιώσεις, ούτε δάνεια πίσω. Και αν σήµερα δενβοηθήσουν να ανακάµψει ηΕλλάδα, τότε θα υποστούν κιαυτοί ζηµιά, θα διαλυθεί η Ευρώπη. Αυτά τους είπα. Ηµουν σκληρή, αλλά αυτή είναι η αλήθεια».
amaliadanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...