Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ η κατασκευή πολυδύναμου ιατρείου στα Λεχαινά

 Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα εντάχθηκε και θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ
το έργο της κατασκευής και του εξοπλισμού του Περιφερειακού Πολυδύναμου Ιατρείου Λεχαινών Ηλείας για το οποίο ήδη υπάρχει εγκεκριμένη μελέτη. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 2,2 εκατομμύρια ευρώ και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος – Ιόνιοι Νήσοι», στον άξονα που αφορά την αειφόρο ανάπτυξη και την ποιότητα ζωής.
«Η κατασκευή του Πολυδύναμου Ιατρείου Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αποτελούσε χρονίζον αίτημα για την αντιμετώπιση μιας πραγματικής υγειονομικής ανάγκης στην περιοχή», δήλωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης. Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα η ολοκλήρωση και η λειτουργία  του Πολυδύναμου Ιατρείου αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υγείας που παρέχονται προς τους πολίτες των Λεχαινών και της ευρύτερης περιοχής».
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην απόφαση του Περιφερειάρχη το οικόπεδο επί του οποίου θα κατασκευαστεί το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο βρίσκεται μέσα στα Λεχαινά, έχει έκταση 711 τετραγωνικών μέτρων και είναι ιδιοκτησίας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου. Σύμφωνα με την προκήρυξη, η μονάδα θα αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο και θα έχει συνολικό εμβαδόν 640 τετραγωνικών μέτρων.
Το Πολυδύναμο Ιατρείο Λεχαινών, κατά το σχεδιασμό του, θα διαθέτει υποδομές και εξοπλισμό που θα καλύπτουν ανάγκες παθολογίας, παιδιατρικής, γυναικολογίας, χειρουργικής και οδοντιατρικής ενώ ακόμα θα έχει εν λειτουργία ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο καθώς και θάλαμο βραχείας νοσηλείας. Το κτιριολογικό πρόγραμμα με βάση το οποίο μελετήθηκε το Περιφερειακό Πολυδύναμο Ιατρείο κινείται στις γενικές κατευθυντήριες γραμμές που ορίζονται από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Σημειώνεται ότι, μετά την προκήρυξη του έργου, την ανάδειξη αναδόχου και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ο προβλεπόμενος χρόνος ολοκλήρωσης του έργου ορίζεται στους 17 μήνες.
«Έχουμε πει και στο πρόσφατο παρελθόν ότι για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας το ΕΣΠΑ είναι το βασικό χρηματοδοτικό μας εργαλείο και το πεδίο στο οποίο καταβάλουμε ήδη πολύ μεγάλες προσπάθειες, σκληρή και επίμονη δουλειά ώστε να αυξήσουμε τους ρυθμούς απορρόφησης και να μην αφήσουμε αναξιοποίητο ούτε ένα ευρώ», υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας. Επισημαίνοντας παράλληλα ότι «η Περιφέρεια βρίσκεται σε έναν αγώνα δρόμου, σε μια κούρσα ταχύτητας ώστε τους επόμενους μήνες η εικόνα του προγράμματος να είναι διαφορετική. Ήδη εξετάζουμε ένα ένα έργο, απεμπλέκουμε διαδικασίες και είμαστε σε ανοικτή γραμμή συνεργασίας με το σύνολο των Δήμων της Περιφέρειας».
iliapress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...