Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Οι αποδείξεις θα ισχύουν τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2012 και θα δηλωθούν το 2013


Οι αποδείξεις θα ισχύουν τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 2012 και θα δηλωθούν το 2013

Διευκρινίσεις επί διευκρινίσεων για το μέτρο των αποδείξεων. Το υπουργείο οικονομικών τονίζει τώρα ότι οι αλλαγές θα ισχύσουν από το 2012


Από τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν την επόμενη χρονιά και θα δηλωθούν από τους φορολογούμενους το 2013 θα ισχύσουν οι αλλαγές στο ποσοστό των αποδείξεων επί του διαθέσιμου εισοδήματος που θα πρέπει να υποβάλλονται στην εφορία.
Για τα φετινά εισοδήματα που θα δηλωθούν το 2012 δεν θα υπάρξει αλλαγή. Το ποσοστό των αποδείξεων ως προς το δηλωθέν εισόδημα θα παραμείνει 25%, με ανώτατο όριο τα 15.000 ευρώ.

Αυτό διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τις αλλαγές που θα προβλέπονται στο φορολογικό νομοσχέδιο για το ύψος των αποδείξεων.

Ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό για το μέτρο των αποδείξεων παρά τις διευκρινίσεις που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών, που μπέρδεψε περισσότερο τους φορολογούμενους και παραπέμπει στις αλλαγές στο φορολογικό σύστημα που θα παρουσιαστούν τον Οκτώβριο.

Σήμερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του Ευάγγελου Βενιζέλου για συγκέντρωση αποδείξεων που θα αντιστοιχούν έως το 60% του εισοδήματός του, τόνισε ότι ήταν ένα παράδειγμα και πρόσθεσε: «να μη μείνουμε σ? ένα αριθμό».

Σύμφωνα με τον κ. Πλασκοβίτη, το ακριβές ποσοστό των αποδείξεων που θα χρειάζεται κάθε φορολογούμενος θα συγκεκριμενοποιηθεί στο νομοσχέδιο για το εθνικό φορολογικό σύστημα αν και επιβεβαίωσε ότι το ποσοστό 25% που ισχύει σήμερα θα αυξηθεί.

«Το ποσοστό θα είναι λογικό, και θα προκύπτει στατιστικά από ό,τι ο μέσος φορολογούμενος καταναλώνει», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «το κίνημα των αποδείξεων πέτυχε, αλλά δεν μπορούμε δημοσιονομικά να αντέξουμε επιστροφές».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...