Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ, ο μονομάχος


Ο Χρίστος Χαραλαμπόπουλος γράφει στο sday.gr για τη «μάχη» που έδωσε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Ρούμπιν Καζάν, η οποία τον αποζημίωσε χαρίζοντάς του το βαθμό της ισοπαλίας.


Τις ομάδες μπορείς να τις αποθεώσεις, να τις εξιδανικεύσεις, να τις μακιγιάρεις, να τις παραμορφώσει, να τους κάνεις χίλια δυό αλλά στον αγωνιστικό χώρο, καμία ομάδα δεν μπορεί να κρύψει το πραγματικό της πρόσωπο.

Μπορεί, πιθανόν να το κάνει για ένα – δυό παιχνίδια όμως στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να αποφύγεις την ώρα που θα αναμετρηθείς με τον αγωνιστικό σου εαυτό. Και φέτος, ο ΠΑΟΚ σε κάθε δύσκολο παιχνίδι, ψηλώνει και δυναμώνει σε αυτοπεποίθηση.

Δένει όλο και περισσότερο σαν ομάδα παρά τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του. Παρά τα –οικονομικά-προβλήματα.

Ενας προπονητής που ξέρει καλά το παιχνίδι, που ζυγίζει σωστά τους ποδοσφαιριστές του, που έχει την αρετή της μεταδοτικότητας Λάζλο Μπόλονι, παίρνει από τους ποδοσφαιριστές του το μαξιμουμ, έτσι που η ομάδα φέρνει αποτελέσματα που κανείς δεν περίμενε.

Οι ποδοσφαιριστές, αυτή την ενέργεια και την εμπιστοσύνη του προπονητή, την ανταποδίδουν με την φιλοτιμία, την μαχητικότητα και την αγωνιστικότητά τους, μέσα στο γήπεδο.

Το αποτέλεσμα είναι, μία τέτοια ομάδα, να σε «ψήνει» ότι μπορεί να τολμήσει το αδύνατο και να το πετύχει. Λένε πως η απόσταση από το μηδέν στο ελάχιστο είναι πολύ μεγαλύτερη από όση η απόσταση από το ελάχιστο στο πολύ.

Ο ΠΑΟΚ, τον πολύ δρόμο, τον έχει ήδη διανύσει. Με τον φετινό ΠΑΟΚ αναρωτιέμαι, δύο κυρίως πράγματα. Το πρώτο έχει να κάνει με το επίκαιρο. Το τώρα. Τι θα μπορούσε να καταφέρει ο δικέφαλος αν είχε περισσότερες επιλογές στο ρόστερ του με αυτόν τον προπονητή. Το δεύτερο είναι μία απορία, διαχρονική.

Πώς στο καλό δεν έχει βρεθεί ένας σοβαρός επενδυτής να στηρίξει με υπομονή μία τέτοια ομάδα –όπου τα πλεονεκτήματά της είναι σπουδαιότερα από τα ελαττώματά της- και να την απογειώσει; Ο ΠΑΟΚ φέτος, νομίζω πως βαδίζει σε ένα τεντωμένο σχοινί.

Η που θα πέσει –και από κάτω δεν υπάρχει δίχτυ- ή που θα φτάσει απέναντι. Αλλη επιλογή, δεν έχει. Αυτό είναι, που πάνω από όλα, κάνει το ντέρμπι της Κυριακής στο Γ. Καραισκάκης, ένα παιχνίδι που μπορεί αργότερα να το μνημονεύουμε σαν ένα διαμάντι μέσα στον βούρκο του σημερινού ελληνικού ποδοσφαίρου.

Γιατί δεν θα έχει σημασία ποιός θα είναι ο νικητής, αν οι ομάδες υπερασπιστούν το παιχνίδι.
supersport

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...