ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Μ. Κατρίνης:Αναγκαία η μείωση δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών για τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις


Μ. Κατρίνης:Αναγκαία η μείωση δόσεων των ληξιπρόθεσμων οφειλών για  τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις
Την αναγκαιότητα να ενταχθούν οι πυρόπληκτες επιχειρήσεις στις διατάξεις που αφορούν τη ρύθμιση της καταβολής των οφειλομένων προς το δημόσιο με τρόπο
ορθολογικό και λειτουργικό ώστε στην δυσχερή σημερινή οικονομική συγκυρία να μπορέσουν να ανακάμψουν και να επιβιώσουν,  θέτει με σχετική ερώτησή του στην ηγεσία του  Υπουργείου Οικονομικών ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ  κ.Μιχάλης Κατρίνης.
Ο κ. Κατρίνης με δική του πρωτοβουλία συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ.Παντελή Οικονόμου στον οποίο εξέφρασε τις σχετικές θέσεις του και στη συνέχεια κατέθεσε στη Βουλή τη σχετική ερώτηση.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Με τις διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 3888/2010(ΦΕΚ 175Α΄/30-9-2010), οι οποίες κοινοποιήθηκαν με την εγκύκλιο ΠΟΛ.1136/2010, έγινε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων, μέχρι τις 30/9/2010, οφειλών  προς το Δημόσιο. Ελάχιστη δόση ορίστηκε το ποσό των  300 ευρώ από (2) έως (3) δόσεις , των 500 ευρώ από (4) έως (12) δόσεις, των 1000 ευρώ από (25) έως 36 δόσεις κλπ.Επίσης για τα χρέη από 1/10/2010 ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 13 έως και 21 του ν. 2648/1998 όπως κοινοποιήθηκαν με την εγκύκλιο ΠΟΛ. 1306/1998 , με τις οποίες γίνεται ρύθμιση με αντικειμενικά κριτήρια, με απόφαση του Δ/ντή της Δ.Ο.Υ. με ελάχιστη δόση 150 ευρώ.
Οι παραπάνω διατάξεις εξυπηρετούν τη ρύθμιση της καταβολής των οφειλόμενων προς το δημόσιο με τρόπο ορθολογικό και λειτουργικό. Ταυτοχρόνως, λαμβάνοντας υπόψη τη δημοσιονομική συγκυρία,οι διατάξεις αυτές λειτουργούν προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος με την έστω τμηματική ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.Παράλληλα  λαμβάνουν υπόψη και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στην αγορά όπου η ύφεση που πλήττει την  οικονομική δραστηριότητα και τα εισοδήματα αλλά και οι αρνητικές προσδοκίες διαμορφώνουν ένα δυσχερές «περιβάλλον».
Είναι αναγκαίο στις  παραπάνω ρυθμίσεις να ενταχθούν και ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών πολιτών που πλήττονται περαιτέρω, λόγω των συνεπειών που έχουν δεχθεί από τις  πρωτοφανείς  φυσικές καταστροφές με  δυσμενέστερα αποτελέσματα που σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν πρόσκαιρα.Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και  οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις πυρόπληκτες περιοχές όπως  είναι αυτές  του Ν.Ηλείας .
Οι καταστροφές αυτές έχουν διαρκή χαρακτήρα αφού έφεραν περιορισμό των πόρων και βίαιη πτώση των παραγωγικών δυνατοτήτων της τοπικής οικονομίας.Σε συνδυασμό δε με την κρατούσα κρίση, οι δυνατότητες ανάκαμψης είναι οπωσδήποτε περιορισμένες.Στο πλαίσιο αυτό και σε εφαρμογή των αρχών της ισονομίας,του κοινωνικού κράτους,του κράτους Δικαίου και της αναλογικότητας αλλά και σαν έμπρακτη δήλωση πολιτικής βούλησης από την Κυβέρνηση, θα είχε ιδιαίτερο νόημα και υψηλή αποτελεσματικότητα η διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των παραπάνω διατάξεων ώστε να συμπεριλάβουν και τις πυρόπληκτες επιχειρήσεις.

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός :
1)Προτίθεται το Υπουργείο Οικονομικών να εκδόσει απόφαση για τις οφειλές των πυρόπληκτων επιχειρήσεων για χρέη έως 30/9/2010 ώστε οι επιχειρήσεις να καταβάλουν τη μικρότερη δυνατή δόση;
2)Το Υπουργείο Οικονομικών να εξουσιοδοτήσει τους Διευθυντές των ΔΟΥ, ώστε με απόφασή τους να καθορίζουν τη δόση ανάλογα με το ύψος των εισοδημάτων των πυρόπληκτων επιχειρήσεων;
iliaoikonomia

Δεν υπάρχουν σχόλια: