ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Τέλος Σεπτεμβρίου τελειώνουν τα λεφτά - Η χώρα ξανά στο χείλος της χρεοκοπίας

- Η διακοπή των διαπραγματεύσεων με την τρόικα επαναφέρει το βρόγχο
- Στις 16 που θα ξαναέρθουν δε θα υπάρχουν χρονικά περιθώρια για παζάρια
- Αν μπλοκάρουν την 6η δόση θα οδηγηθούμε σε στάση πληρωμών τον Οκτώβριο
- Αξιώνουν μέτρα στο δημόσιο και άμεσες αποκρατικοποιήσεις
- Ποιους υπουργούς έχουν στο στόχαστρο

Σε Συμπληγάδες Πέτρες βρίσκεται και πάλι η κυβέρνηση και η χώρα μας της μετά και το θρίλερ που παίχτηκε με την διακοπή των συνομιλιών με την τρόικα. Η κυβέρνηση διακηρρύσει συνεχώς ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα αλλά η μεγάλη απόκκλιση στους στόχους τους βγάζει “ψεύτες” καθώς όλο και μαζεύουν από τον απλό πολίτη, με τελευταίο “κρούσμα” την αύξηση του ΦΠΑ στο φτηνό φαγητό.

Σύμφωνα με το Βήμα ο υπουργός Οικονομικών διέκοψε τις συνομιλίες με την τροίκα λέγοντας ότι “δεν μπορεί να αναλάβει την ευθύνη για άλλα μέτρα αν δεν μιλησει πρώτα με τον πρωθυπουργό”. Είχε προηγηθεί έντονη κριτική από την τρόικα με χαρακτηριστικό την καθυστέρηση σε δράσεις όπως η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η συγκέντρωση κονδυλίων από εκεί.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι ελεγκτές δήλωσαν ότι θα αποχωρήσουν και θα επιστρέψουν σε δέκα ημέρες. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κ. Τόμσεν ανέφερε ότι “εμείς δεν μπορούμε να υπερβούμε τις αρμοδιότητές μας” και ότι “πρέπει να αναζητηθεί λύση σε ανώτατο επίπεδο”.

Την επόμενη ημέρα ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι η ύφεση είναι βαθύτερη και – εμμέσως – ότι και τό ελλειμμα είναι μεγαλύτερο, στρέφοντας το μαχαίρι προς τον δημόσιο τομέα και προαναγγέλοντας εφεδρεία σε όλον τον δημόσιο τομέα.

Η κυβέρνηση πρέπει να τρέξει τώρα: αποκρατικοποιήσεις, ενιαίο μισθολόγιο, φορολογικό και εργασιακή εφεδρεία και ο χρόνος είναι λίγος όπως σε όλες τις μεταρρυθμίσεις που έχουν εφαρμοστεί.

Όλα αυτά τα μέτρα συναντούν και αναμένεται να συναντήσουν αντίδραση στην κοινωνία αλλά και εντός της βάσης του ΠΑΣΟΚ και ειδικά η εφεδρεία για τους δημόσιους υπαλλήλους που σύμφωνα με το Βημα αφορά 50.000 άτομα. “Δεν γίνεται αλλιώς, πρέπει να σωθεί η χώρα.Αν είναι να πέσουμε, ας πέσουμε ηρωικά μαχόμενοι” λένε υπουργοί στο Βήμα.

Την ίδια στιγμή και σε αυτό το σκηνικό καλείται το ΔΝΤ να αποφασίσει την εκταμίευση της 6ης δόσης και να προχωρήσει η διαπραγμάτευση με τους ιδιώτες και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ,με τα κονδύλια στα κρατικά ταμεία φτάνουν και πάλι για έναν μήνα...

Το αρνητικό κλίμα αναζοπυρώνει τα εκλογικά σενάρια, παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι “οι πολίτες θα μας κρίνουν το 2013”, από το βήμα της Συνδιάσκεψης. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ έχει ολισθήσει κάτω από το 20% στην προόθεση ψήφου με την ΝΔ να έχει πια ξεκάθαρο προβάδισμα και τους πολίτες να ζητούν μία κυβέρνηση συνεργασίας που θα βγάλει τη χώρα από την κρίση.


Μπροστά η Ν.Δ. σε δημοσκοπήσεις

newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: