Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ξανά στους δρόμους του Βόλου μαθητές και φοιτητές


Ξανά στους δρόμους του Βόλου μαθητές και φοιτητές

Για τα νέα μέτρα του υπουργείου Παιδείας

Στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Βόλου βγήκαν χθες μαθητές και φοιτητές, διαδηλώνοντας ακόμη μια φορά για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και ειδικότερα τα νέα μέτρα που έχει εξαγγείλει το υπουργείο Παιδείας.

Η συμμετοχή των μαθητών όσο και των φοιτητών ήταν σχετικά μεγάλη σχετικά με τις προηγούμενες φορές θέλοντας έτσι να δώσουν το στίγμα ότι ο αγώνας τους κλιμακώνεται και οι κινητοποιήσεις τους συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα πορεία πραγματοποίησαν χθες από την Πλατεία Πανεπιστημίου φοιτητές του ΜΑΣ και μαθητές από το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου.

Όπως αναφέρουν και σε ανακοίνωσή τους οι μαθητές «δεν δεχόμαστε τη «συγνώμη» της υπουργού της φωτοτυπίας, τους επιστρέψαμε τα dvd δεν δεχόμαστε την κοροϊδία, δεν δεχόμαστε σχολεία χωρίς βιβλία, χωρίς καθηγητές, με 30άρια τμήματα που μας στοιβάζουν σαν σαρδέλες, καθώς με αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση στα σχολεία».

Επίσης τονίζουν ότι στηρίζουν τον αγώνα των γονιών τους και όλων των εργαζομένων για να μην πληρωθεί κανένα χαράτσι από το ήδη ρηγμαγμένο λαϊκό εισόδημα.

Ανακοίνωσαν ότι προχωρούν σε καταλήψεις των σχολείων, κάνοντας αγωνιστικά μαθήματα στο δρόμο και προχωρώντας σε τοπικές κινητοποιήσεις σε κάθε γειτονιά του Βόλου.

πηγή: mycitynet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...