Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Π. Α. Μ. Ε {{Γραμματεία Ν.Ηλείας}}



ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ν. ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχει όριο στην κατρακύλα του εργοδοτικού συνδικαλισμού!! Αυτό επιβεβαίωσε με τον πιο αποκαλυπτικό τρόπο το ΔΣ του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηλείας που «εν μια νυκτί»,με απόντες τους
εργαζόμενους, «έκαναν γενική συνέλευση» και μάλιστα «εξέλεξαν εφορευτική επιτροπή» για τις επικείμενες «εκλογές» του σωματείου που θα γίνουν άγνωστο που πότε και πως!!! 
 Στόχος των εργοδοτικών συνδικαλιστών του σωματείου, με την στήριξη της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πύργου(ΠΑΣΚΕ) είναι να διαμορφώσουν συσχετισμούς που θα τους εξασφαλίζουν την πλειοψηφία στην διοίκηση του εργατικού κέντρου, αποκλείοντας κάθε διαφορετική φωνή, ώστε να συνεχίζουν ανενόχλητοι να βάζουν πλάτη στην προώθηση της εργοδοτικής επίθεσης (απολύσεις, τρομοκρατία, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων κ.α.) που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει θύματα τους εκατοντάδες εργαζόμενους στα ξενοδοχεία του νομού και αλλού.
Δεν είναι όμως τυχαία η συμπεριφορά αυτών των ατόμων.
Είναι χαρακτηριστικό δείγμα της τακτικής που εφαρμόζει η ΠΑΣΚΕ, που ευθύνεται για την υποχώρηση του συνδικαλιστικού κινήματος, της τακτικής που έδιωξε τους εργαζόμενους από τα σωματεία τους. Είναι δείγμα της τακτικής που δε θέλει δυνατά σωματεία, αλλά σωματεία – σφραγίδες, ακίνδυνα για τα μεγάλα συμφέροντα και τις πολιτικές που ευθύνονται για την άσχημη κατάσταση των εργαζομένων. Για το λόγο αυτό προσπαθούν να αποκλείσουν τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τις εκλογές, να απομονώσουν κάθε φωνή που αντιτίθεται στα σχέδια τους.

Απέναντι σε όλα αυτά:

Καλούμε τους εργαζόμενους να απαλλαγούν τώρα από τους συνεργάτες των εργοδοτών, αλλάζοντας τους συσχετισμούς δύναμης παντού και να ισχυροποιήσουν το ΠΑΜΕ, την επιτροπή αγώνα στο χώρο του επισιτισμού - τουρισμού που είναι ο μόνος αντίπαλος του μεγάλου κεφαλαίου.
Καλούμε τους εργαζόμενους να γυρίσουν οριστικά και αμετάκλητα την πλάτη τους στους συμβιβασμένους εργατοπατέρες της ΠΑΣΚΕ που δεν κατάφεραν να ψελλίσουν ούτε μια λέξη στην πρόσφατη απεργία του κλάδου για την κατάργηση των βαρέων και ανθυγιεινών.
Καλούμε τους εργαζόμενους να ενισχύσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ΒΑΕ που θα συνεχιστεί και στο ερχόμενο διάστημα και απαιτεί οργάνωση όλο και περισσότερων εργαζομένων, συμμετοχή στη δράση νέων συναδέλφων, γρήγορη αλλαγή στους συσχετισμούς δύναμης σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς, ώστε να απαλλαγούμε από όσους συνδικαλιστές αποτελούν μέρος του προβλήματος, με την εργοδοτική τους στάση και θέση.

Η κυβέρνηση, τα κόμματα του συστήματος και οι τοπικοί υποστηρικτές της πολιτικής τους δεν θα σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε.
Μπορούμε! Με τη δική σου συμμετοχή στον αγώνα και στη δράση, με το δυνάμωμα της λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας και αντεπίθεσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...