Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σχολεία χωρίς βιβλία - Διαμαντοπούλου: "Το Ελεγκτικό Συνέδριο φταίει"


Η κα Διαμαντοπούλου εμφανίστηκε καθησυχαστική πως γρήγορα όλα τα προβλήματα θα λυθούν, χωρίς να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες όμως.

Αναγνώρισε η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου τα σοβαρά προβλήματα εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς, αλλά εμφανίστηκε καθησυχαστική πως γίνονται εντατικές προσπάθειες ώστε να καλυφθούν το γρηγορότερο, το οποίο ουσιαστικά δεν φαίνεται πιθανό μιας από τα 1000 περίπου τεύχη σχολικών βιβλίων έχουν τυπωθεί μόλις τα 59.

Ωστόσο, η κα Διαμαντοπούλου καταφέρθηκε εναντίον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, στο οποίο καταλόγισε ευθύνες για την καθυστέρηση στην εκτύπωση των σχολικών βιβλίων. Έκανε συγκεκριμένα λόγο για απελπισμένη προσπάθεια που έκανε η ίδια ζητώντας μέχρι και την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης, ώστε να μην υπάρξει καθυστέρηση στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τον διαγωνισμό προμήθειας χαρτιού.

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως έχουν εκτυπωθεί μόνο 59 σχολικά βιβλία και αυτά με χαρτί που είχε περισσέψει από την προηγούμενη χρονιά, καθώς δεν έχει ακόμα υπογραφή η σύμβαση για το νέο χαρτί.

Στην ουσία η κα Διαμαντοπούλου για αυτή την κατάντια με τα σχολεία να προμηθεύονται όλα τα σχολικά βιβλία όπως φαίνεται τον Νοέμβριο, προσπάθησε να διώξει τις ευθύνες από το υπουργείο Παιδείας, λέγοντας πως ευθύνεται το Ελεγκτικό Συνέδριο. Άφησε μάλιστα και αιχμές κατά της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, λέγοντας πως "ζήτησα από τον υπουργό Δικαιοσύνης να αναλάβει πρωτοβουλία. Το υπουργείο Παιδείας δεν είχε νομικά ή θεσμικά άλλη δυνατότητα να παρέμβει".
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...