Άμεση ευαισθητοποίηση του Μητροπολίτη Ηλείας για τη γυναίκα με τα πέντε παιδιά

Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας στην υπόθεση της άστεγης γυναίκες με τα πέντε παιδιά, θέμα που εντόπισε και ανέδειξε η δημοσιογράφος της εφημερίδας «Πρώτη», Βίκυ Γκουγκουστάμου.
Ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός προτίθεται να φιλοξενήσει την οικογένεια στο Ίδρυμα του Αγίου Νικολάου στα Σπάτα, προσφέροντας έτσι στέγη στη μητέρα και τα παιδιά χωρίς να χρειαστεί να χωριστούν. Παράλληλα τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να φοιτήσουν και σε σχολείο.
Στην επιστολή του Μητροπολίτη Ηλείας αναφέρονται τα εξής:
« Προς τον αξιότιμον Διευθυντήν Εφημερίδος ΠΡΩΤΗ
Ενταύθα
Αξιότιμε κ. Διευθυντά,
Με συγκίνησι διάβασα το δημοσίευμά σας σήμερα στην ΠΡΩΤΗ δια την εγκαταλειμμένη από τον άνδρα της μητέρα με τα πέντε παιδιά που διαμένουν προσωρινά στην πυλωτή κάποιας πολυκατοικίας και σας γνωρίζω τα εξής:

Την κυρία Γιαννούλα Σταθοπούλου μαζί με τα πέντε της παιδιά η Μητρόπολις μας μπορεί να την φιλοξενήσει στο ίδρυμα του Αγίου Νικολάου Σπάτα, ώστε να έχουν πάντα τα αναγκαία, να πηγαίνουν σχολείο και να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Το θέλει; Διότι και άλλες φορές έχει η Μητρόπολίς μας παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά κάποιοι προτιμούν να ζουν κατά τον ιδικόν τους τρόπον με όλα τα επακόλουθα δι’ αυτούς και την κοινωνία μας.

Παρακαλώ ενημέρωσέ με, ώστε με δικό μας αυτοκίνητο να τους πάμε όλους στο ίδρυμα.
Επί τούτοις διατελώ,

Με τις ευχές, ευχαριστίες και εκτίμηση Μητροπολίτης Ηλείας, Γερμανός»  
ilialive.g - rprotinews.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ