Μας κοροιδεύουν. Το Φυσικό Αέριο πάει σε όλη την Πελοπόννησο ΕΚΤΟΣ της πυρόπληκτης Ηλείας. Κανείς γιά παραίτηση;

Μας κοροιδεύουν. Το Φυσικό Αέριο πάει σε όλη την Πελοπόννησο ΕΚΤΟΣ της πυρόπληκτης Ηλείας. Κανείς γιά παραίτηση;Στην έγκριση των  περιβαλλοντικών  όρων για τον αγωγό φυσικού αερίου Αγιοι Θεόδωροι Κορινθίας-Μεγαλόπολη Αρκαδίας, που θα τροφοδοτήσει τη  μονάδα  ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ, προχώρησε το ΥΠΕΚΑ.

Ο αγωγός μήκους 159 χιλιομέτρων θα τροφοδοτήσει επίσης με φυσικό αέριο τις περιοχές Κορίνθου, Άργους, Ναυπλίου, Τρίπολης, Μεγαλόπολης, Πάτρας, Καλαμάτας και Σπάρτης.

Ο προϋπολογισμός του έργου υπολογίζεται σε περίπου 130 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότησή του σε ποσοστό 35% θα καλυφθεί από κοινοτικά κονδύλια μέσω της ένταξης του έργου στο ΕΣΠΑ και το υπόλοιπο ποσό από ίδια κεφάλαια του ΔΕΣΦΑ και τραπεζικό δανεισμό.

Η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του αγωγού υποβλήθηκε στο ΥΠΕΚΑ τον Ιούλιο του 2010 και στο διάστημα που μεσολάβησε, ως την έκδοση της απόφασης έγκρισης, εκδόθηκαν θετικές γνωμοδοτήσεις από τις νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις και τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, δασών, αρχαιολογικές κλπ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του ΔΕΣΦΑ, η έναρξη λειτουργίας του αγωγού υπολογίζεται για το Δεκέμβριο του 2012, οπότε θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η δημιουργία της νέας μονάδας της ΔΕΗ ισχύος 820 μεγαβάτ. Η κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ  θα γίνει από τον Ομιλο ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ.

Τέλος ο ΔΕΣΦΑ ανακοίνωσε τη δημιουργία και δεύτερου σημείου εξόδου του συστήματος φυσικού αερίου στο συγκρότημα Μότορ Οιλ, από το οποίο θα τροφοδοτείται η μονάδα ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου της Κόρινθος Power .

Η λειτουργία της νέας μονάδας υπολογίζεται στις αρχές του 2012.
Εμείς από τον Ιανουάριο είχαμε γράψει ότι η Ηλεία κινδυνεύει να μείνει εκτός φυσικού αερίου.
Τότε όλοι έλεγαν ότι τελικά στην Ηλεία θα έρθει το φυσικό αέριο.
Μήπως κάποιος ή κάποιοι που βλέπουν ότι από άλλο ένα αναπτυξιακό εργαλείο εξαιρείται η Ηλεία θα πρέπει να υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους;
Πριν λίγους μήνες, σε συγκέντρωση αιρετών στον κόμβο Φιλοθέης στον Πύργο μιλούσαν γιά παραιτήσεις αν δεν προχωρήσουν τα αναπτυξιακά μέτρα γιά την Ηλεία.
Τώρα τι λένε;
iliaoikonomia

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ