Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

«Μέτωπο» με τους φορτηγατζήδες άνοιξε ο Ραγκούσης

Από 1η Ιανουαρίου του 2012 η πλήρης απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών
Έτοιμοι για κινητοποιήσεις δηλώνουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις είναι οι ιδιοκτήτες φορτηγών δημόσιας χρήσης, μετά την απόφαση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γ. Ραγκούση να διακόψει την 3ετή μεταβατική περίοδο προσαρμογής μέχρι την πλήρη απελευθέρωση των εμπορευματικών μεταφορών.
Ο υπουργός Μεταφορών ουσιαστικά ζητάει την απελευθέρωση του επαγγέλματος τώρα, σε αντίθεση με την τριετή περίοδο που προέβλεπε ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν από περίπου ένα χρόνο.
Κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συνδικάτου Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών (ΠΣΧΕΜ), ο Γ. Ραγκούσης τους ενημέρωσε για τα νέα δεδομένα, τονίζοντας ότι η πλήρης απελευθέρωση του συγκεκριμένου τομέα θα γίνει από την 1η Ιανουαρίου του 2012.
Παράλληλα, ανέφερε ότι καταργείται η διάκριση της έδρας, γεγονός που σημαίνει ότι τα φορτηγά μπορούν να κάνουν μεταφορές σε όλη την επικράτεια, ενώ για την έκδοση των νέων αδειών το διοικητικό τέλος (παράβολο) θα είναι της τάξης των 1.500 ευρώ.
Την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή τους στις νέες ρυθμίσεις εξέφρασαν οι αυτοκινητιστές. Μάλιστα, συνεδριάζουν αύριο εκτάκτως, προκειμένου να αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσουν.
e-net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...