Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Καταρρέουν οι ευρωαγορές ενώ η Αμερική αντιστέκεται - Σε νευρική κρίση οι ηγεσίες του κόσμου υπό το φόβο παγκόσμιου κραχ

- Τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο κατέρρευσαν μετά το αποτυχημένο Eurogroup για την Ελλάδα
- Μικρές προσδοκίες των αγορών για τη συνάντηση την Κυριακή της Μέρκελ με τον Σαρκοζί
- Μόνο η Wall Street αντιστάθηκε στην πτώση και αυτό λόγω του νέου iphone που παρουσίασε η Apple
- Έξαλλος ο πρόεδρος της FED με τους ευρωπαίους εξαιτίας των οποίων κινδυνεύει και η αμερικανική οικονομία

To σκηνικό παγκόσμιου κραχ που ξεδιπλώνεται καθημερινά στις παγκόσμιες αγορές φαίνεται πως δεν θορυβεί τους ευρωπαίους ηγέτες που εξακολουθούν να παραμένουν πιστοί στη σιωπή και στην αδυναμία πρωτοβουλιών που θα ανατρέψουν τον κίνδυνο μίας παγκόσμιας ύφεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΩΝ

Μετά την απόλυτη αποτυχία του Eurogroup, την κατάρρευση όλων των χρηματιστηρίων του κόσμου και τη σχεδόν σίγουρη πορεία της Ελλάδας σε χρεοκοπία, όπως αναφέρουν οι επενδυτές, η Ευρώπη φαίνεται να βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου και απλά περιορίζονται σε δηλώσεις που στην ουσία δεν έχουν πουθενά αντίκρισμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΟΣΑ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ EUROGROUP

Aκόμα και για τη συνάντηση της Μέρκελ με τον γάλλο πρόεδρο, Νικολά Σαρκοζί την Κυριακή αλλά και για την έκτακτη σύνοδο κορυφής στις 18 Οκτωβρίου, οι προσδοκίες πλέον είναι μικρές και για τη σωτηρία της Ελλάδας, αλλά και για τις συνέπειες που θα έχει ένα τέτοιο ενδεχόμενο σε ολόκληρη την Ευρωζώνη. Αναλυτές δεν κρύβουν την ανησυχία τους ότι η Ελλάδα και η πορεία της προς την χρεοκοπία μπορεί να σκορπίσει τον εφιάλτη της ύφεσης ακόμα και στις πλέον δυνατές οικονομίες, Γερμανίας και Γαλλίας.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΜΕΡΚΕΛ ΚΑΙ ΣΑΡΚΟΖΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Μέσα σε αυτό το σκηνικό με την γηραιά ήπειρο να κωφεύει, φαίνεται πως αναλαμβάνουν δράση τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και οι μεγάλες δυνάμεις της Ασίας, όπως η Ρωσία, η Ιαπωνία και η Κίνα.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) Μπεν Μπερνάνκι, προειδοποίησε σήμερα για τις πιθανές συνέπειες που θα είχε μια στάση πληρωμών της Ελλάδας στην οικονομία των ΗΠΑ, μολονότι, όπως διευκρίνισε, η έκθεση των αμερικανικών τραπεζών είναι "ελάχιστη".

"Η άμεση έκθεση των τραπεζών μας στην Ελλάδα είναι ελάχιστη", είπε ο Μπερνάνκι μιλώντας στη μικτή οικονομική επιτροπή του Κογκρέσου. "Όμως στην περίπτωση μιας μη συντεταγμένης χρεοκοπίας (της Ελλάδας) που θα προκαλούσε πανικό, χρεοκοπία άλλων χωρών ή εντάσεις στις ευρωπαϊκές τράπεζες, αυτό θα δημιουργούσε αστάθεια στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές που θα είχε σημαντικές συνέπειες στην οικονομία και στο χρηματοπιστωτικό σύστημά μας", είπε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Την ίδια ώρα, ο ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τη δημιουργία μίας "Ευρασιατικής Ένωσης" με τις πρώην σοβιετικές χώρες, επισημαίνοντας πάντως ότι στόχος του δεν είναι η αναβίωση της ΕΣΣΔ, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε σήμερα στη ρωσική εφημερίδα Izvestia.

Η ιδέα της Ευρασιατικής Ένωσης είναι αυτή "της ενσωμάτωσης με νέες πολιτικές και οικονομικές αξίες", ανέφερε ο Πούτιν επισημαίνοντας ότι "αυτές είναι οι απαιτήσεις της εποχής". Στο άρθρο του ο ρώσος πρωθυπουργός χαρακτήρισε επίσης "ιστορικό βήμα" την δημιουργία από τον Ιανουάριο του 2012 ενός κοινού οικονομικού χώρου μεταξύ της Ρωσίας της Λευκορωσίας και του Καζακστάν.

ΦΟΒΟΙ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας ζήτησε από την ευρωζώνη να εφαρμόσει "τάχιστα" το σχέδιο βοήθειας της Ελλάδας, ώστε να καθησυχάσει τις αγορές σχετικά με την άνοδο του γεν έναντι του ευρώ.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...