Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011

Κολασμένη" εβδομάδα για την κυβέρνηση - Το πολυνομοσχέδιο απειλεί να τινάξει στον αέρα το ΠΑΣΟΚ


- Τα όργανα άρχισαν ήδη με την παραίτηση του Θωμά Ρομπόπουλου, η οποία δημιουργεί κλίμα
- Λίγη ώρα αργότερα επανήλθε η Λ. Κατσέλη λέγοντας πως επιμένει στο ΟΧΙ για τις κλαδικές
- Σε εγρήγορση η κυβέρνηση με συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ
- Κρυφή ατζέντα στις συναντήσεις του Παπανδρέου με τους πολιτικούς αρχηγούς
- Στις 23/10 στη Σύνοδος Κορυφής οι κρίσιμες αποφάσεις για το ελληνικό χρέος

Η κρίσιμη ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου το βράδυ της Πέμπτης έχει σημάνει συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου που χαρακτηρίζει την ψηφοφορία "τη μητέρα των μαχών" και για αυτό το λόγο έχουν ξεκινήσει ήδη έναν αγώνα δρόμου, προκειμένου να διασφαλίσουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, χωρίς απώλειες.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή και πως το ΠΑΣΟΚ ανέλαβε μεγαλύτερο βάρος από ότι του αναλογούσε, ενώ σημείωσε ότι πολλοί επιχείρησαν να καταστήσουν τη χώρα αποδιοπομπαίο τράγο, ξεχνώντας τα συστημικά προβλήματα που υπάρχουν πέρα της Ελλάδας.

Ήδη όμως πριν την ψηφοφορία ήρθαν οι πρώτες απώλειες, αφού ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θωμάς Ρομπόπουλος με μία τρισέλιδη επιστολή ανακοίνωση την απόφασή του να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα και όχι τελικά να ανεξαρτητοποιηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΥ

Αυτό βέβαια δεν αποτελεί πρόβλημα για το κυβερνών κόμμα, αλλά σίγουρα αποτελεί ένα κλίμα αβεβαιότητας με την κυβέρνηση πλέον να είναι σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς δεν γνωρίζει από που θα έρθει το επόμενο εσωκομματικό χτύπημα.

Μέχρι στιγμής το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου που αφορά το πάγωμα των κλαδικών συμβάσεων, αποτελεί το “κόκκινο πανί” για αρκετούς βουλευτές και ήδη η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη έχει δηλώσει οτι θα το καταψηφίσει εαν δεν υπάρξουν αλλαγές και τροποποιήσεις. Μάλιστα, λίγη ώρα μετά την παραίτηση του κ. Ρομπόπουλου, η πρώην υπουργός επανήλθε και με δηλώσεις της στη Βουλή δήλωσε πως επιμένει στο ΟΧΙ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Λ. ΚΑΤΣΕΛΗ

Στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και στελέχη όπως η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή και οι βουλευτές Δημήτρης Λινζτέρης και Μιχάλης Τζελέπης.

Την ώρα που το εσωκομματικό πεδίο της κυβέρνησης βράζει κυριολεκτικά, έρχονται και οι πολιτικές εξελίξεις με τον πρωθυπουργό να συναντά από την Τρίτη τους πολιτικούς αρχηγούς ξεκινώντας από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά. Η ατζέντα των συναντήσεων ειναι κλειστή και ουδείς ξέρει τι μπορεί να προκύψει από αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ

Παράλληλα με τις διαβουλεύσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος ενόψει της Πέμπτης, μέσα στην εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν και αρκετές συσκέψεις ενόψει και τις κρίσιμης Συνόδου Κορυφής στις 23/10 όπου θα κριθεί σε σημαντικό βαθμό το μέλλον της χώρας όσον αφορά την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Να σημειωθεί πάντως οτι μέσα στην εβδομάδα και πριν απο το Σύνοδο Κορυφής πιθανότατα Τρίτη και Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον προκειμένου να συναντηθεί με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ καθώς επίσης και με τον υπουργό οικονομικών ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ. (Διαβάστε την είδηση)

Επίσης, ενόψει της Συνόδου και της ανάγκης διαμόρφωσης κλίματος συναίνεσης και συνεννόησης ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πιθανό να επιδιώξει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ή να προτείνει τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Αυτό που προβληματίζει έντονα το Μέγαρο Μαξίμου και γενικότερα την κυβέρνηση είναι το απεργιακό τσουνάμι της εβδομάδος και το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακραίες εκδηλώσεις απο πλευράς διαδηλωτών, όπως συμβαίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα με καταλήψεις υπουργείων και δημοσίων κτιρίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΜΠΑΡΑΖ ΑΠΕΡΓΙΩΝ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
newsit
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...