Ηλεία: "Εξαφανίστηκαν" τα φάρμακα από τα ράφια ! - Στον Εισαγγελέα κατέφυγαν οι Φαρμακοποιοί

09/11/2011 - 14:12

Κατηγορία

Πηγή

protinews.gr
Εξαφανισμένα είναι από τα ράφια και των περισσότερων φαρμακείων της Ηλείας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, βασικά φάρμακα από παυσίπονα, αντισταμινικά,
καρδιοτονωτικά και ινσουλίνες μέχρι αντικαρκινικά, αντικαταθλιπτικά, αντι-υπερτασικά και φάρμακα για την τεχνητή γονιμοποίηση. Αυτό αναφέρει σε σημερινό πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ η εφημερίδα «Πρώτη της Ηλείας» επισημαίνοντας, πως το γεγονός αυτό δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε όσους υποχρεούνται να λαμβάνουν μια συγκεκριμένη θεραπεία και τώρα θα πρέπει να την αλλάξουν βάζοντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμα και σε κίνδυνο την υγεία τους.
Βασική αιτία του φαινομένου, εμφανίζεται το γεγονός ότι οι λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές φαίνεται ότι έχουν κάνει και πάλι το …θαύμα τους στα ελληνικά φαρμακεία. Η μεταπώληση φαρμακευτικών σκευασμάτων σε ευρωπαϊκές χώρες όπου τα φάρμακα είναι κατά πολύ ακριβότερα απ' ότι στη χώρα μας, δημιουργούν κάθε χρόνο προβλήματα διαθεσιμότητας στην ελληνική αγορά, καθώς  οι τιμές των φαρμάκων στην Ελλάδα είναι ιδιαιτέρως χαμηλές αφού καθορίζονται με βάση το μέσο όρο των τριών χαμηλότερων τιμών της Ευρώπης.
Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Θεοδωρόπουλος επιβεβαίωσε το γεγονός της έλλειψης φαρμάκων στα φαρμακεία της Ηλείας και τονίζει μάλιστα ότι αναγκάστηκαν να κάνουν παρέμβαση στον Εισαγγελέα Ηλείας για ελλείψεις φαρμακευτικών σκευασμάτων σε «εγκληματικά όρια».
Τόνισε ακόμα πως αρκετοί ασθενείς λαμβάνουν συγκεκριμένη θεραπεία και λόγω έλλειψης των φαρμάκων οι γιατροί αναγκάζονται να αλλάξουν τη θεραπεία με προφανείς κινδύνους για τους ασθενείς. Τρία μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Φαρμακευτικού Συλλόγου κατέθεσαν πριν 20 ημέρες αναφορά στον Εισαγγελέα Ηλείας, καθώς δεν μπορούν να επωμιστούν το βάρος της ευθύνης από το φαινόμενο αυτό.
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ