Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Σήμερα η απόφαση για τον νέο Πρωθυπουργό – Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου - Νέα κρίσιμη Συνάντηση Παπανδρέου Σαμαρά


- ΩΡΑ 01:50 Οι αντιπροσωπείες ΠΑΣΟΚ-ΝΔ κατέληξαν στην ημερομηνία των εκλογών
- Ματαιώθηκε η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών εξαιτίας της άρνησης ΚΚΕ-Τσίπρα να προσέλθουν
- Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί τη Δευτέρα θα αποφασίσουν και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης
- Σκοπός της νέας κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου και μετά εκλογές
- Ποια τα επικρατέστερα ονόματα για τον νέο πρωθυπουργό

Λίγο πριν από τις 02:00 τα ξημερώματα τα οικονομικά επιτελεία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ συμφώνησαν να γίνουν εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, αφού θα έχουυν δρομολογηθεί οι διαδικασίες για την εφαρμογή της συμφωνίας της 26ης Οκτωβρίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πλευρά της Νέας Δημοκρατίας ζητούσε εκλογές πριν από το τέλος του 2011 όμως τα χρονοδιαγράμματα δεν έβγαιναν και έτσι αποφάσισαν τη 19η Φεβρουαρίου.

Για να φτάσουμε μέχρι εκεί, προηγήθηκε η ιστορική συνάντηση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους κυρίους Παπανδρέου και Σαμαρά και υπήρξε συμφωνία για τη συγκρότηση νέας κυβέρνησης, η οποία θα έχει αποκλειστικό σκοπό να υλοποιήσει τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου και εν συνεχεία να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.

Στην επίσημη ανακοίνωση αναφέρεται ρητά, προφανώς για να μπορέσει ο κ. Σαμαράς να συμφωνήσει τελικά, πως στη νέα κυβέρνηση δεν θα είναι επικεφαλής ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται να συναντηθούν την Δευτέρα προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΙΘΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ



Επίσης, όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, τη Δευτέρα ο Κάρολος Παπούλιας αναμένεται να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των πολιτικών αρχηγών. Ωστόσο, ματαιώθηκε τελικά αυτή η σύσκεψη μετά την απόφαση του ΚΚΕ και του κ. Τσίπρα να μην μετάσχουν τελικά.

ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Προεδρίας:

«Στη συνάντηση συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί μια νέα κυβέρνηση, με στόχο να οδηγήσει τη χώρα άμεσα σε εκλογές, μετά την υλοποίηση των αποφάσεων του συμβουλίου της 26ης Οκτωβρίου. Για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεων, που απορρέουν για την υλοποίηση των αποφάσεων και το χρονικό πλαίσιο, που απαιτείται, θα γίνει άμεσα συνάντηση των εκπροσώπων των δύο πλευρών. Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, έχει ήδη δηλώσει ότι δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης. Αύριο, θα υπάρξει νέα επικοινωνία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού και της νέας κυβέρνησης. Αύριο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων».



Αναφορικά με το θέμα του νέου πρωθυπουργού, φαίνεται πως δεν προβληματίζει ιδιαίτερα, καθώς το όνομά του Λουκά Παπαδήμου φαίνεται να είναι το επικρατέστερο.

Το “αγκάθι” στη συνάντηση αυτή αναμένεται να είναι το νέο υπουργικό σχήμα, καθώς πρέπει να αποφασίσουν ποιοί θα είναι και εάν θα είναι μοιρασμένοι. Πάντως, η Νέα Δημοκρατία ενδεχομένως να μην ζητήσει καμία υπουργική θέση, καθώς θέλει να αποφύγει τη σύνδεση του ονόματός του με την αποτυχία, όπως υποστηρίζουν της κυβέρνησης. Πάντως, όπως έγινε γνωστό από κυβερνητικές πηγές, δεν θα υπάρξει βέτο για κανένα όνομα και είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο να μετέχουν κι άλλα κόμματα.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα που θα τεθεί είναι ο χρόνος των εκλογών και να καθοριστεί το ζήτημα των διαδικασιών, έτσι ώστε μετά από αυτές να προχωρήσουν στις εκλογές. Πάντως, εκλογές το 2011 θεωρούνται απίθανες.

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Στις 20:30 έφτασαν στο Προεδρικό Μέγαρο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Ψυχροί και οι δύο χωρίς καν να χαμογελούν μπήκαν στην αίθουσα που τους περίμενε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ουτε κουβέντα δεν αντάλλαξαν μέχρι να κλείσουν οι πόρτες. Το κλίμα είναι παγωμένο.

ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΜΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

EUROKINISSI



newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...