Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ηλεία: Εξαπάτησαν ιερέα - Απέσπασαν 5.800 ευρώ για να του καταβάλουν το εφάπαξ


Ηλεία: Εξαπάτησαν ιερέα - Απέσπασαν 5.800 ευρώ για να του καταβάλουν το εφάπαξΔεν έχουν τέλος τα περιστατικά με την εξαπάτηση ιερέων στην Ηλεία.
Στο πιο πρόσφατο σήμερα το πρωί θύμα έπεσε ένας συνταξιούχος ιερέας από χωριό του δήμου Αρχαίας
Ολυμπίας, όπου οι επιτήδειοι κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 5.800 ευρώ με την αιτιολογία των κρατήσεων για να λάβει το εφάπαξ.

Ο τρόπος δράσης σε ανάλογες περιπτώσεις λίγο πολύ γνωστός. Ο δράστης τηλεφωνικά επικοινώνησε με τον 72χρονο ιερέα – έδειξε να γνωρίζει πολλές λεπτομέρειες και έτσι κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr, τον έπεισε να καταθέσει σε υποκατάστημα τραπέζας στον Πύργο, σε συγκεκριμένο αριθμό λογαριασμού το ποσό των 5.800 ευρώ, με τη δικαιολογία των κρατήσεων για να λάβει το εφάπαξ. Έπειτα του είχε δώσει οδηγίες, να επισκεφθεί άλλο τραπεζικό υποκατάστημα όπου θα ελάμβανε το εφάπαξ. Αυτό έκανε και ο 72χρονος συνταξιούχος ιερέας, που γρήγορα κατάλαβε πως είχε πέσει θύμα απατεώνων.

Στη συνέχεια κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία, όπου διενεργείται προανάκριση για το θέμα, σε συνέχεια και των άλλων περιπτώσεων που έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...