Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Λέτο:Θέλω τη νίκη στο ντέρμπι και όχι να σκοράρω

Ο κορυφαίος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος ως τώρα προετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι της 10ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, έχοντας στο μυαλό του μόνο τη νίκη και όχι τα προσωπικά του κατορθώματα.

Κλέιτον:Θα δώσουμε ό,τι έχουμε για να νικήσουμε τον Ολυμπιακό

Ο Λέτο που έχει σκοράρει 10 φορές στους πρώτους 7 αγώνες της σεζόν θέλει ένα ακόμη γκολ στο Γ. Καραϊσκάκης για να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Σιδέρη, Ντέμη και Κώστα Νικολαϊδη, όμως αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να παραμείνει ο Παναθηναϊκός στην κορυφή της βαθμολογίας.

Μιλώντας στην Sportday αναφέρθηκε στο μεγάλο ντέρμπι του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στην πρώην ομάδα του.

Σεμπαστιάν, μπροστά σας έχετε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Όλοι περιμένουν από εσένα ένα ακόμα γκολ εκεί...

«Πάντα τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό είναι πολύ σκληρά. Θα πρέπει να παραμείνουμε 100% συγκεντρωμένοι στον στόχο μας και στο παιχνίδι μας. Αυτό που θέλουμε είναι να πάμε και να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Δεν έχει καμία απολύτως σημασία αν θα σκοράρω εγώ. Το σημαντικό είναι να πάμε να παίξουμε καλά και να μείνουμε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας και μετά από αυτό το ματς».

Είσαι ένας από τους καλύτερους ξένους παίκτες στη χώρα μας. Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα προς τον κόσμο, αυτούς που διοικούν το ποδόσφαιρο εν όψει του ντέρμπι; Θυμάσαι τι έγινε πέρυσι...

«Πρόκειται για πολύ μεγάλο παιχνίδι. Κάθε χώρα έχει ένα clasico. Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε όλοι, είναι πως πρόκειται για έναν ποδοσφαιρικό αγώνα κι όχι για μάχη. Δεν πρέπει κανείς σε οποιοδήποτε επίπεδο να τσακώνεται για ένα παιχνίδι ή να δημιουργεί δυσάρεστες καταστάσεις. Υπάρχουν οικογένειες που θέλουν να πάνε στο γήπεδο και να απολαύσουν το θέαμα και όχι να δουν επεισόδια. Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά και ήρεμα σε αυτό το παιχνίδι».

Σε κάθε παιχνίδι φεύγεις από το ΟΑΚΑ με το βραβείο του MVP. Ελπίζεις πως στο τέλος της σεζόν δίπλα σε αυτά θα βάλεις και την κούπα του Πρωταθλητή;

«Το ελπίζω και το εύχομαι. Είναι νωρίς ακόμα, αλλά βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον ρυθμό».

Ο κόσμος σας έχει αγκαλιάσει πάλι και στο τελευταίο παιχνίδι με την ΑΕΚ το γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο και η ατμόσφαιρα καταπληκτική…

«Είναι λογικό όταν η ομάδα παίζει καλά ο κόσμος να την ακολουθεί και να την υποστηρίζει. Στην αρχή της χρονιάς είχαμε κάποια αρνητικά αποτελέσματα και τους απογοητεύσαμε. Τώρα όμως τους έχουμε δίπλα μας και είναι πολύ σημαντικό. Είναι χαρούμενοι με αυτό που βλέπουν κι αυτό ικανοποιεί παράλληλα και εμάς. Ελπίζουμε και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι. Το να έχει αυτή την εικόνα το γήπεδο όπως με την ΑΕΚ είναι κάτι το απίστευτο για όλους μας. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να τους κρατήσουμε χαρούμενους».

Ο Φερέιρα είπε μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ πως είσαι ένας παίκτης από άλλη διάσταση, από άλλο πλανήτη…

«Χαίρομαι που είπε κάτι τέτοιο για μένα ο προπονητής. Είμαι βέβαια από αυτόν τον πλανήτη. Μου άλλαξε θέση φέτος, αφού είδε πως μπορώ να να αποδώσω στην επίθεση, είτε μπροστά, είτε στη δεξιά πτέρυγα. Πιστεύει σε εμένα και εγώ από την πλευρά μου δίνω τα πάντα ώστε να μην τον απογοητεύσω».

Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Παναθηναϊκού;

«Πιστεύω πως η ομάδα είναι μια γροθιά. Εχουμε συγκεκριμένο στόχο και όλοι μαζί κοιτάμε πώς θα φτάσουμε προς αυτόν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς».

Ποιο είναι το όνειρό σου για φέτος;

«Μόλις έχουμε ξεκινήσει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, αλλά παίζουμε αρκετά καλά. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι και στη συνέχεια της περιόδου. Να παλέψουμε μέχρι τέλους και ο νέος χρόνος να μας βρει στην κορυφή με την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. Αυτό είναι το όνειρό μου».

Περιμένεις κάποια στιγμή φέτος και την κλήση από τον Αλεχάντρο Σαμπέλα στην εθνική Αργεντινής;

«Η κλήση στην εθνική δεν είναι κάτι που σκέφτομαι τώρα. Το μυαλό μου είναι μόνο στον Παναθηναϊκό και στο πως θα καταφέρω να πετύχω τους στόχους μας».
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...