Για όσους νομίζουν ότι αυτά δεν έχουν ψυχή . . .


Μια εικόνα από τις πολλές που βλέπουμε καθημερινά στο δρόμο.
Ένα σκυλάκι, ένα ζωάκι γενικότερα χτυπημένο κάπου στο οδόστρωμα. Σπάνια θα δούμε όμως ένα άλλο ζωάκι, να
βρίσκεται δίπλα του και να θρηνεί. Η εικόνα αποτυπώθηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, κοντά στη γέφυρα του Αλφειού. Το καφέ σκυλάκι μόλις πριν από λίγο έχει χτυπηθεί από κάποιο όχημα.
Δίπλα το μαύρο θρηνεί δίπλα του βουβά. Μπορεί να ήταν ο φίλος του/της, ο αδερφός του/της, η μάνα του/της, ο πατέρας του/της… Και με δύναμη πολύ παραπάνω από την ανθρώπινη, κάθεται δίπλα εκεί για ώρα.
Όταν επιστρέφαμε από το καθημερινό ρεπορτάζ ελπίζαμε να μην δούμε και το δεύτερο σκυλάκι χτυπημένο. Τελικά κανένα από τα δύο δεν υπήρχε εκεί. Κάποιος «άνθρωπος» τα μάζεψε.
Η εικόνα αυτή είναι μια από τις ενδεικτικότερες του γιατί πρέπει να δημιουργηθεί ένα δημοτικό κυνοκομείο κάπου στην Ηλεία ΑΜΕΣΑ. Αυτή η εικόνα για πολλούς είναι αποκρουστική και όμως οι δρόμοι στην Ηλεία και κυρίως στην Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας είναι γεμάτοι με τέτοιες εικόνες… Και αυτές οι ψυχές έχουν ανάγκη από τι στιγμή που ήρθαν στον κόσμο να ζήσουν.
Δεν έχει σημασία σε ποιο σύλλογο ανήκει κάποιος, αν ανήκει σε κάποιο σύλλογο, ή αν μόνος του παλεύει για τα ζώα… Σημασία έχει ότι όλοι όσοι έχουν μέσα τους φιλοζωϊκά αισθήματα – όχι από μόδα ή γιατί αυτό μπορεί να προσφέρει το όργανο ανάδειξης των προσωπικών του φιλοδοξιών – μαζί να κάνουν αυτό που πρέπει.
Κονδύλια «προγραμματισμένα» για το σκοπό αυτό υπάρχουν. Όπως υπάρχουν και χώροι δημοτικοί που μπορούν να αξιοποιηθούν κατάλληλα, έτσι ώστε τα χρήματα να πιάσουν τόπο και όχι «τσέπες».
ilialive.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ